Ion Țiriac și-a dat de gol prietenul! “E senil, minte”. Câți bani a câștigat, de fapt, Ilie Năstase. Aceasta este suma pe care a primit-o la Roland Garros

Ana Anitoiu 26.09.2020, 15:03
Ion Țiriac și-a dat de gol prietenul! “E senil, minte”. Câți bani a câștigat, de fapt, Ilie Năstase. Aceasta este suma pe care a primit-o la Roland Garros

Ion Țiriac l-a dat de gol pe Ilie Năstase. El a dezvăluit cât a câștigat, de fapt, la Roland Garros, prietenul său, pe care l-a numit ”senil”.

Ion Țiriac, despre câți bani a câștigat Ilie Năstase la Ronald Garros

Ion Țiriac susține că Ilie Năstase, care a fost campion la turneul de tenis de la Roland Garros, în anul 1973, a câștigat mult mai puțin decât a spus.

“Ilie îmi povestea: «Eu cred că mi-au dat, când am câştigat Roland Garros, 12.000 de dolari». E senil, că nu i-a luat. A luat 2.000-3.000”, a spus Ion Țiriac.

De asemenea, Ion Țiriac a dezvăluit cât au câștigat el și Ilie Năstase, în 1970, când au câștigat turneul de la Roland Garros, la dublu.

Ilie Năstase

Cât au câștigat Ion Țiriac și Ilie Năstase, după ce au câștigat Roland Garros, la dublu

Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani, a spus că Ilie Năstase, în vârstă de 74 de ani, a mințit când a spus că au primit 500 de dolari după ce au câștigat dublul de la Roland Garros.

”Când am câştigat dublul, el minte, zice că ne-a dat 500 de dolari. Mi-au dat mie 500 de franci, care erau 100 de dolari, dar erau alte vremuri”, a spus Ion Țiriac, la TVR.

Ion Țiriac

Ion Țiriac a mai spus că deși Ilie Năsase este mai tânăr decât el, tot el trebuie să își amintească „treburile astea”.

”Năstase zice… dar el e mai tânăr şi nu-şi aduce aminte. Eu trebuie să-mi amintesc de treburile astea. Eu îmi amintesc că atunci când am câştigat în ’70 dublul de la Roland Garros ne-au dat 100 de dolari.

El zice că ne-au dat 150. Nu, eu zic că 100 ne-au dat. Iar astăzi eu, aici, am undeva la 16-17 milioane de dolari pentru opt zile de competiţie (n.r. turneul de la Madrid)”, a mai spus Ion Țiriac, la Digi Sport.

Țiriac a precizat că s-au schimbat lucrurile în sport, ce a devenit o „profesiune”. Astăzi, sportivii primesc mult mai mulți bani decât în trecut.

„Deci s-au schimbat puţin lucrurile. S-au schimbat! S-a schimbat puţin sportul. Piaţa cere. Atât timp cât piaţa cere şi se poate vinde treaba asta care se numeşte sport. Dar, după cum vedeţi, a devenit o profesiune sportul. În toate ramurile sportive, unele mai bogate, altele mai sărăcuţe. Tenisul este, probabil, după fotbal”, a mai spun Ion Țiriac.

El și-a mai adus aminte că atunci când a jucat Cupa Davis, nu a primit nici măcar bani pentru biletul de tren. El și Ilie Năstase își făceau probleme chiar și pentru banii pentru cină.

„Când am jucat Cupa Davis, bani de tren nu ne-au dat. Săptămâna de dinainte jucasem şi prost şi nu primisem ăia 50 de dolari pe care trebuia să îi primim.

Îi spuneam seara lui Năstase să scoată banii pentru cină.Îmi zicea «Băi, Ţiriac, ştii că nu am». Strângeam banii. Ziceam «De câte pizze avem?». «De 5». «Câţi suntem?» «12». Şi ăia 12 mâncam alea 5 pizze şi a doua zi iar ne antrenam”, a mai povestit Ion Țiriac, la TVR.