Ion Țiriac s-a supărat pe Simona Halep după scandalul de dopaj. „Cum să zici așa ceva?”

Beatrice Dumitru 12.01.2023, 18:16
Ion Țiriac s-a supărat pe Simona Halep după scandalul de dopaj. „Cum să zici așa ceva?”

Simona Halep este implicată într-un scandal de dopaj după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și suspendată  provizoriu. Sportiva așteaptă procesul în care va încerca să arate că nu este vinovată, deoarece susține că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință. Ion Țiriac a vorbit despre situația în care se află Simona Halep și a spus că procesul ar putea dura ani de zile și a trimis săgeți către Patrick Mouratoglou, cel care a devenit antrenorul româncei în aprilie anul trecut.

„Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat”

Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat la ultimul turneu de Grand Slam din 2022, US Open. Avocații acesteia prgeătesc apărarea în încercarea de a dovedi că fostul lider mondial este nevinovat și a luat substanța interzisă fără să știe.

În această perioadă, Simona Halep ar fi trebuit să fie la Melbourne pentru a pregăti Australian Open, însă nu poate face acest lucru pentru că este suspendată. Ion Țiriac, cel care i-a fost mereu alături sportivei din Constanța, a vorbit despre scandalul de dopaj. Deși Simona Halep a susținut că staff-ul său nu are nicio vină, miliardarul nu exclude posibilitatea ca Patrick Mouratoglou sau ceilalți oameni din echipă să aibă vreo implicare în acest caz.

Ion Țiriac s-a supărat pe Simona Halep după scandalul de dopaj. „Cum să zici așa ceva?”
Simona Halep și antrenorul său, Patrick Mouratoglou.

Ea a făcut un gest. A spus: „Nu-mi atingeţi echipa”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii. Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea. Eu am spus, am fost la WADA, eu am fost în comitetul ăla de cinci când s-a înfiinţat şi am avut cuvânt mare. Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat”, a declarat Ion Țiriac, prezent la Patinoarul din Otopeni pentru un eveniment special.

Simona Halep a refuzat avocații recomandați de Ion Țiriac: „Sunt lenţi”

Miliardarul a mai dezvăluit că i-a recomandat Simonei Halep doi avocați foarte buni, dar fostul lider mondial nu l-a ascultat și a ales pe altcineva. Însă Ion Țiriac este de părere că cei care trebuie să o apere pe Simona Halep sunt prea lenți, iar acest lucru i-ar putea compromite cariera.

După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci, el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria. Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea să joace. Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat… Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat.”, a adăugat Ion Țiriac.

Ion Țiriac a mai afirmat că procesul Simonei Halep ar putea fi manipulat și ar putea dura câțiva ani și crede că tenismena va putea intra din nou teren peste doi-trei ani.

Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună ”Da”. Iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie… şi tot aşa… când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor”, a mai spus Ion Țiriac.

Simona Halep, cea mai bună jucătoare română de tenis, a anunţat la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping. Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovîția, aceasta riscă o suspendare de patru ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...