Simona Halep a aflat cum a fost dopată. Este informația zilei, apărarea ei se bazează pe acest produs

Mihnea Tălău 11.01.2023, 13:03
Simona Halep a aflat cum a fost dopată. Este informația zilei, apărarea ei se bazează pe acest produs

Suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping, tenismena Simona Halep își caută dreptatea în justiție. Ultima veste arată că sportiva ar fi identificat producătorul suplimentului nutritiv contaminat, numărul de lot și a identificat certificatul de analiză, dar are și documente care demonstrează că acesta a fost prescris de un medic cu experiență.

Simona luptă pentru ca suspendarea să îi fie ridicată cât mai curând

Constănțencei i-ar fi fost recomandat acest supliment  – Roxadustat – de către un medic cu peste 40 experiență în domeniul sportului de performanță. Halep l-ar fi delegat pe respectivul medic să se intereseze dacă ingredientele existente în respectivul supliment nutritiv se află pe lista produselor interzise publicată de WADA (Agenția Mondială Antidoping) pentru sezonul 2022, scrie prosport.ro.

Cercetările au evidențiat că suplimentul susține îmbunătățirea performanței sportive și conform etichetei, nu prezintă risc pentru sănătate.

Conștientă de responsabilitatea totală pentru tot ceea ce ingerează, Halep justifică utilizarea respectivului supliment nutritiv ca necesitate în absența unei alternative alimentare care să compenseze standardul nivelului performanței sportive impusă de o jucătoare de tenis clasată în Top 10 WTA.

Preşedintele panelului Sport Resolutions decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer iar justificarea apărării Simonei Halep este considerabil argumentată.

Ultimele detalii despre participarea Simonei Halep la Australian Open

Simona caută să își dovedească nevinovăția, căci în caz contrar suspendarea maximă pe care ar putea să o primească este una de 4 ani.

Ce este Roxadustat

Roxadustat este prezentat pe site-urile de specialitate drept un inhibitor al prolil-hidroxilazei factor inductibil de hipoxie (HIF) utilizat pentru a trata anemia simptomatică asociată cu boala cronică de rinichi.

Acesta funcționează prin reducerea defalcării (HIF), care este un factor de transcripție care stimulează producția de globule roșii, ca răspuns la nivelurile scăzute de oxigen.

A fost aprobat pentru prima dată de Agenția Europeană a Medicamentului în august 2021 și este indicat pentru tratamentul pacienților adulți cu anemie simptomatică asociată cu boală cronică de rinichi (IRC).

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...