Ion Iliescu, la spital: ce a pățit fostul președinte și cât de gravă e starea de sănătate

Claudiu Surmei 01.04.2019, 14:06
Ion Iliescu, la spital: ce a pățit fostul președinte și cât de gravă e starea de sănătate

Ion Iliescu a fost internat de urgență în spital, luni, după ce a acuzat probleme la inimă. Fostul președinte al României a fost transportat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”.

Ion Iliescu a mers, luni dimineață, la Spitalul Elias, unde face lunar vizite pentru a i se monitoriza starea de sănătate. Mediciii au făcut controlul de rutină, în urma căruia au decis să îl transfere la Institutul C.C. Iliescu pentru investigații suplimentare la inimă.

„Medicii au observat că dânsul avea o respiraţie greoaie şi au decis să fie trimis la Institutul pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu”, a declarat pentru Agerpres Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital

Fostul șef de stat a ajuns la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare, fiind suspectat de pericardită hemoragică.

Potrivit primelor informații, Ion Iliescu ar putea fi operat la inimă, caz în care ar mai putea rămâne internat în spital. El a mai trecut printr-o intervenție chirurgicală, în 2005, atunci când i-au fost puse cinci stenturi.

Ion Iliescu a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989 – 1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992 – 1996 și 2000 – 2004. Între 1996 și 2000 și 2004 – 2008 a fost senator din partea PSD. A fost și președinte de onoare al PSD.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe