Ion Iliescu, internat de urgență la spitalul Elias: ce se întâmplă cu fostul președinte

Alexandru Ioanid 04.10.2019, 15:48
Ion Iliescu, internat de urgență la spitalul Elias: ce se întâmplă cu fostul președinte

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a fost internat de urgență la spitalul Elias din București. Fostul șef de stat a ajuns pe mâna medicilor vineri, 4 octombrie.

Fostul președinte, Ion Iliescu, a ajuns de urgență la spitalul Elias din Capitală. În vârstă de 89 de ani, fostul președinte a ajuns pe mâna medicilor bucureșteni, care au decis să-l interneze.

Fostul președinte are probleme cardiace mai vechi și chiar a fost supus, anul acesta, unei intervenții chirurgicale. Fostului lider de stat i-au fost montate trei stenturi pe inimă.

Ion Iliescu, internat de urgență: cum se simte președintele

Potrivit medicilor de la spitalul Elias, Ion Iliescu a fost internat, dar starea lui este stabilă.  Fostul președinte al României merge frecvent pentru controale de rutină la spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală.

El a fost supun unei operații chirurgicale la începutul lunii aprilie, atunci când medicii au stabilit că suferă de pericardită lichidiană-tamponadă cardiacă. Operația a fost efectuată la Institutul CC Iliescu din Capitală. 

Atunci, i-au fost montate mai multe stenturi.

Cardiologul Mircea Cinteză oferea, la acea vreme, mai multe detalii despre această boală și riscurile ei, care sunt similare cu ale problemelor de inimă.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard. Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”
Mircea Cinteză, cardiolog

Declara, ulterior, că starea lui de sănătate e bună.

”Mă simt bine, dar nu pot să ies pe afară. Am fost să fac control medical, dar mă odihnesc. Am nevoie absolută de odihnă, dar sunt bine. Sunt într-o perioadă de relax”, spunea fostul președinte Ion Iliescu pentru România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe