Ion Iliescu a vorbit despre starea sa de sănătate. Ce i-au spus medicii fostului președinte

Alexandru Ioanid 28.06.2019, 15:41
Ion Iliescu a vorbit despre starea sa de sănătate. Ce i-au spus medicii fostului președinte

Ion Iliescu a ajuns, în ultimele luni, de mai multe ori pe mâna medicilor. A suferit și o intervenție chirurgicală anul acesta și a acuzat dureri de inimă în repetate rânduri.

Fostul președinte, Ion Iliescu, a vorbit, după mult timp, cu presa despre probleme sale de sănătate. Fostul lider de stat susține că medicii i-au interzis să iasă din casă, motiv pentru care Ion Iliescu nu va merge nici la Congresul PSD de sâmbătă, chiar dacă ocupă funcția de președinte de onoare al partidului, post cu titlu onorific.

Ion Iliescu a ajuns, marți, la spitalul Universitar de Urgență Elias din București, dar nu a rămas internat. El spune că a mers la un control de rutină și că are nevoie doar de odihnă.

”Mă simt bine, dar nu pot să ies pe afară. Am fost să fac control medical, dar mă odihnesc. Am nevoie absolută de odihnă, dar sunt bine. Sunt într-o perioadă de relax”, a spus fostul președinte Ion Iliescu pentru România TV.

În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu ar fi acuzat dureri de inimă. De altfel, nu este pentru prima dată când fostul președinte ajunge, anul acesta, pe mâna medicilor.

În luna aprilie, a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Boli cardiovasculare C.C. Iliescu din București. Medicii susțineau atunci că starea lui este stabilă, dar l-au ținut internat în spital câteva zile.

Ion Iliescu, diagnosticat recent cu pericardită hemoragică

Ion Iliescu a ajuns la spital, în luna aprilie, după ce a acuzat stări de rău, fiind transportat de la spitalul Elias. Timp de câteva ore, medicii i-au făcut investigații și apoi au stabilit că se impune ca acesta să fie operat.

Potrivit medicilor, intervenția a decurs foarte bine.

Fostul președinte a fost diagnosticat atunci cu pericardită hemoragică.

Cardiologul Mircea Cinteză oferea, la acea vreme, mai multe detalii despre această boală și riscurile ei, care sunt similare cu ale problemelor de inimă.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri. În funcţie de mersul investigaţiilor, e posibil ca eliminarea lichidului să fie continuată cu o operaţie pe pericard. Nu e grav ca pe o inimă oprită, e o operaţie cu un oarecare risc”,

Mircea Cinteză, pentru Digi24

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat şi în 2018. Atunci, tot la Spitalul Elias, el a acuzat probleme de tensiune. Medicii i-au dat asigurări că nu este nimic grav şi l-au lăsat să plece acasă.

Înainte de această internare, a fost supus, în 2012, unei operații pentru un polip la colon.

Atunci a fost internat la același spital din Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe