REPORTAJ

Ion Dolănescu dormea pe o saltea burdușită cu două milioane de euro? Presupusul său fiu, care a locuit în casa artistului, rupe tăcerea: ”Doar la țară faci asta”. EXCLUSIV

Carmen Andrei 03.09.2021, 19:39

Marele solist de muzică populară Ion Dolănescu a încetat din viață în 2009, dar a lăsat în urmă un război fără sfârșit între fiii săi, Ionuț și Dragoș, care și-au disputat prin tribunale moștenirea de un milion de euro. Dragoș declara atunci că tatăl lui dormea pe o saltea cu bani. Presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, Ionuț Petrescu, care a locuit în casa artistului, îl contrazice, însă: ”Nu știe ce spune!”, a declarat acesta, în exclusivitate pentru impact.ro.

Dragoș Dolănescu: ”Tata avea în casă 1.800.000 de euro, când a murit!”

În urmă cu 12 ani, Dragoș Dolănescu își acuza fratele, la PRO TV, pe Ionuț Dolănescu, de faptul că, imediat după decesul tatălui lor, acesta și-ar fi însușit toți banii din casa artistului.

”Tata a ascuns în casa cea mare din București 1.800.000 de euro, iar Ionuț a luat toată suma!”. Dragoș mai susținea atunci că tatăl lui nu avea încredere în bănci și că de aceea a decis să își strângă averea “la saltea”, spunea Dragoș Dolănescu.

Ionut Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolanescu
Ionut Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolanescu

Ionuț Petrescu îl contrazice, însă: ”Nu știe ce spune!”

Contactat de reporterii impact.ro, Ionuț Petrescu, presupusul fiu al lui Ion Dolănescu, cel care a locuit în casa marelui artist, îl contrazice pe Dragoș:

”Nu, Ion Dolănescu nu a ținut niciodată banii în casă. Doar la țară se țineau banii la saltea. Dragoș spune multe, dar, fapte? Ion Dolănescu nu strânsese mulți bani, nu era un zgârcit, dimpotrivă. De câte ori ieșeam pe afară îmi mai dădea bani de buzunar, pentru o prăjitură. Aveam tot ce îmi doream, la el în casă chiar nu duceam lipsă de mâncare, de bani, de nimic. El era topit după copii, flori și cățelușa Ledy”.

”Ion Dolănescu le dădea mâncare și oamenilor sărmani de pe stradă”

Ionuț Petrescu a mai povestit, pentru impact.ro, și despre petrecerile de pomină pe care Ion Dolănescu le organiza în casa lui București:

”Nu se va mai naște artist precum marele Ion Dolănescu. Avea un suflet de înger, puțin spus deosebit. Le dădea mâncare și oamenilor sărmani de pe stradă. Și organiza chefuri în fiecare săptămână. Când era ziua lui de naștere sau a lui Ionuț Dolănescu, ținea petrecerea și câte trei zile, nici nu avea unde băga atâta lume, veneau peste 100 persoane în casa lui”.

Dragoș Dolănescu: ” În studenție, spălam vase și căram saci cu cârca!”

Dragoș Dolănescu susține, pentru impact.ro, că, în comparație cu Ionuț Dolănescu, nu a fost ajutat financiar de tatăl lui, în anii studenției:

”Pe mine nu m-a răsfățat tata, ca pe fratele meu. Ionuț avea de toate, iar eu am fost nevoit să muncesc din greu, ca să mă întreţin. Am spălat vase, am cărat saci de ciment, cu cârca, în America, mă culcam târziu, munceam toată ziua ca să fac rost de bani pentru facultate”.

Ionuț Petrescu: ”Dragoș n-a trăit în puf, a muncit în străinătate, ca să se întrețină!”

Și Ionuț Petrescu l-a compătit pe Dragoș Dolănescu:

”Cu Dragoș nu prea am vorbit. Din 2011 nu am mai păstrat legătura, îl urmăresc pe pagina lui de Facebook, văd că are succes ca deputat în Costa Rica. Dumnezeu să îi ajute să devină președinte, acolo. Să știți că are un suflet de aur, deși toată lumea spune că are față de om dur. Dragoș n-a trăit în puf, a muncit în străinătate, ca să se întrețină, a fost foarte muncitor, D-zeu i-a ajutat să ajungă unde trebuia!”.

Dragoș Dolănescu: ”Tata câştiga într-un weekend cât să-şi ia o maşină”.

Dragoş a mai dezvăluit, la PRO TV, în 2009, și ce sume exorbitante câștiga celebrul lui tată, la concerte:

“Tata câştiga într-un weekend cât să-şi ia o maşină şi avea peste 1.000.000 de lei la C.E.C., în anii 70. Asta le-a atras atenţia comuniştilor care i-au deschis proces şi l-au pus să plătească pentru 300.000 de lei impozit. Peste ani, a mai avut încă un proces pentru câştig ilicit şi aşa s-a convins că cel mai bine este ca banii pe care îi câştiga să îi ţină în casă”.