Iohannis, apel de urgenţă. Ce îi cere preşedintele ministrului de Justiţie: „Românii au dreptul să ştie”

Nicu Stan 04.03.2021, 15:23
Iohannis, apel de urgenţă. Ce îi cere preşedintele ministrului de Justiţie: „Românii au dreptul să ştie”

Iohannis a făcut un apel de urgenţă. Ce îi cere preşedintele ministrului de Justiţie. Președintele cere socoteală cu un dosar celebru din România, care a fost clasat. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Klaus Iohannis, apel către ministrul Justiției. Ce îi cere președintele lui Stelian Ion. Are legătură cu Dosarul 10 august

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel de urgenţă. Ce îi cere preşedintele ministrului de Justiţie, citiți în rândurile următoare.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj prin care îi cere ”de urgenţă” lui Stelian Ion, ministrul Justiţiei, să explice la toată lumea cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul privind evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

Klaus Iohannis vrea ca persoanele vinovate pentru evenimentele din 10 august să răspundă pentru faptele lor

De asemenea, preşedintele României a mai spus că persoanele responsabile pentru evenimentele din 10 august trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici.

Președintele vrea ca adevărul să fie comunicat tuturor românilor

Lucrurile nu se pot încheia aici şi de aceea am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă” a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Cererea făcută de DIICOT pentru redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. De asemenea, decizia este definitivă.

Românii au protestat față de decizia de clasare a Dosarului 10 august

Mai multe persoane au protestat ieri seară în faţa Tribunalului Bucureşti, faţă de decizia luată de magistraţi în Dosarul 10 august. De asemenea, protestatarii au cerut ca vinovaţii care au comis violenţele din Piaţa Victoriei pe data de 10 august să fie traşi la răspundere şi anunţă că se vor adresa instanței CEDO.

Mesajul ”Judecăm şi noi ceva?” a fost proiectat pe clădirea instanţei în timp ce protestatarii au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. Primul ministrul al României, Florin Cîţu, a anunțat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. Florin Cîțu a mai precizat că a vorbit cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în aceast caz.

Urmăriți Impact.ro și pe