Klaus Iohannis, avertisment sumbru. Ce nu mai au voie să facă românii sub nicio formă

Nicu Stan 03.03.2021, 14:43
Klaus Iohannis, avertisment sumbru. Ce nu mai au voie să facă românii sub nicio formă

Klaus Iohannis, avertisment sumbru. Ce nu mai au voie să facă românii sub nicio formă, citiți în articolul de mai jos.

Klaus Iohannis, anunț neașteptat pentru români. Ce nu mai avem voie să facem

Președintele Klaus Iohannis a făcut un avertisment sumbru despre ce nu mai au voie să facă românii sub nicio formă.

Klaus Iohannis trage încă o dată un semnalul de alarmă. Președintele României avertizează cu privire la existența virusurilor și impactul lor asupra omenirii. Care este cel mai mare pericol la nivel mondial și care este avertismentul dur transmis de șeful statului, citiți în rândurile următoare.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Vieţii Sălbatice

Klaus Iohannis a transmis un mesaj chiar de Ziua Mondială a Vieţii Sălbatice. Astfel, șeful statului avertizează și susține că abuzurile faţă de animalele sălbatice, chinuirea, precum şi traficarea acestora îi expun suplimentar pe oameni la diverse virusuri.

Astfel de practici cresc riscul apariţiei unei pandemii precum cea de COVID-19, care ne-a bulversat sănătatea şi viaţa în ultimul an. Relaţia de respect cu viaţa sălbatică şi cu mediul înconjurător este esenţială pentru sănătatea noastră”, a declarat Klaus Iohannis.

Care este prioritatea la nivel mondial

În plus, președintele României a mai precizat faptul că în prezent, mapamondul duce o luptă contra cronometru pentru a găsi soluții privind reducerea emisiilor de gaze și a efectului de seră.

Ziua Mondială a Vieţii Sălbatice este un bun prilej de a aduce în atenţia publică nevoia de a conserva speciile de animale şi plante sălbatice. Anul acesta, Naţiunile Unite au propus ca temă centrală pădurile şi rolul lor esenţial în susţinerea vieţii noastre. Pădurile fac parte din patrimoniul nostru natural, protejează biodiversitatea şi sunt cruciale pentru combaterea schimbărilor climatice. În timp ce omenirea este angajată într-o cursă contracronometru de a găsi soluţii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, natura ne oferă o tehnologie de absorbţie a carbonului simplă, sigură şi foarte ieftină: copacii”, a mai informat Klaus Iohannis, în mesajul transmis astăzi.

Ce rol joacă România

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre rolul țării noastre în acest proces. Astfel, România ocupă un loc special în Europa în materie de biodiversitate, păduri şi viaţă sălbatică, aproximativ 35% din suprafaţa ţării noastre fiind acoperită de păduri. De asemenea, pădurile sunt un patrimoniu natural cu o valoare ecologică neprețuită, păduri care găzduiesc mii de specii de animale şi plante sălbatice, multe dintre ele dispărute în Vestul Europei.

Comiterea de abuzuri la adresa animalelor sălbatice, chinuirea şi traficarea lor ne expun suplimentar pe noi, oamenii, la diverse virusuri. Astfel de practici cresc riscul apariţiei unei pandemii precum cea de COVID-19, care ne-a bulversat sănătatea şi viaţa în ultimul an.

Ce trebuie să facă românii

Relaţia de respect cu viaţa sălbatică şi cu mediul înconjurător este esenţială pentru sănătatea noastră. Este fundamental să promovăm permanent modele şi practici de gestionare a pădurilor şi a vieţii sălbatice care să susţină atât bunăstarea noastră, a oamenilor, cât şi conservarea pe termen lung a ecosistemelor. Implicarea noastră trebuie să meargă dincolo de protejare, pentru că este necesar să ajutăm natura să se regenereze”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe