Iohannis a promulgat legea. Ce salarii vor avea angajații din Sănătate de la 1 iulie 2020

Rădulescu Valentin 22.05.2020, 13:34

Președintele a promulgat legea pentru majorarea salariilor cu privire la angajații din Sănătate. Începând cu data de 1 iulie 2020 aceștia vor avea parte de noile salarii. Care sunt categoriile care vor beneficia de majorarea acestora?

Klaus Iohannis a promulgat legea cu privire la majorarea salariilor. Cine primește majorarea de la 1 iulie 2020?

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea cu privire la majorarea salariilor. Așadar, actul normativ modifică și completează legea cu nr. 153/2017, cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Cei care vor beneficia de salarii mai mari sunt kinetoterapeuții, fiziokinetoterapruții și profesorii de cultură fizică medicală (CFM), care fac parte din sistemul sanitar. Aceștia vor beneficia de creșterea salariilor de bază prevăzute pentru anul 2022 începând cu data de 1 iulie 2020.

„personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog (…) beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022” se mai arată în lege, potrivit digi24.ro.

Iohannis a promulgat legea. Ce salarii vor avea angajații din Sănătate de la 1 iulie 2020
Iohannis a promulgat legea. Ce salarii vor avea angajații din Sănătate de la 1 iulie 2020

Coeficienții de salarizare se majorează

Prin lege se majorează și coeficienții de salarizare pentru funcțiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeu tși profesor CFM, din cadrul unităților sanitare și de asistență socială cu studii superioare. Prin Legea cu nr.51/2020, se acordă majorări și personalului din aceleași funcții sanitare și de asistență medicosocială, cei care ocupă funcțiile de biolog, biochimist, chimist și fizician, care sunt aflate la același palier de salarizare potrivit ierarhizării stabilite prin Legea cu nr.153/2017.

„Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%. Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%. Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%”, prevede actul normativ.

Urmăriți Impact.ro și pe