Investiție uriașă într-un sat cu 17 locuitori. În baza de agrement vor putea intra 600 de persoane

Ana Anitoiu 14.02.2023, 14:54
Investiție uriașă într-un sat cu 17 locuitori. În baza de agrement vor putea intra 600 de persoane

O investiție uriașă a fost anunțată într-un sat cu 17 locuitori. Consiliul Județean ar urma să aloce o mică avere pentru construirea unei baze de tratament cu băi sărate în care vor putea intra 600 de persoane.

Ce investiție a fost anunțată în satul cu 17 locuitori

În Ședința Consiliului Județean din 17 februarie vor fi propuse spre aprobare Studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți și Devizul general la obiectivul de investiții în vederea trecerii la faza următoare de implementare a proiectului.

Zona de agrement se va numi „Băile Sărate Ocnișoara” și va fi construită pe un masiv de sare din această localitate uitată de lume din județul Alba, în care locuiesc doar 17 oameni. Consiliul Județean alocă aproximativ 17 milioane de lei pentru acest proiect. Concret, valoarea estimată a investiţiei este de 16.952.799,37 lei, din care lucrări de construcții-montaj de 12.985.289,39 lei, cu TVA inclus.

Investiție uriașă într-un sat cu 17 locuitori. În baza de agrement vor putea intra 600 de persoane
Proiectul complexului de agrement de la Ocnișoara

Ce va include zona de agrement

Conform proiectului, la „Băile Sărate Ocnișoara” vor putea intra 600 de persoane. Acestea vor include nouă lacuri de apă și nămol, un restaurant cu terasă neacoperită și pool bar, locuri de joacă și spații verzi, precum și aproximativ 150 de locuri de parcare.

În plus, zona de agrement va include o clădire pentru recepție, cinci filigorii, o seră, o piață de sare, o zonă de recreere, un teren de volei și o mini-plajă. În jurul amplasamentului, turiștii se vor putea bucura de o pistă pentru alergat și de terapii în aer liber.

Amplasamentul vizat este un teren cu suprafața de 26.367 de metri pătrați, care reprezintă practic un câmp de sare. Acesta va avea destinația de zonă de dezvoltare turistică.

Potrivit proiectului, arhitectura clădirilor va fi inspirată din resurse locale, piatră și lemn, dar cu interpretare modernă, inspirată din forma lacurilor propuse pe amplasament. Durata de realizare a proiectului este de 24 de luni, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul județului Alba.

În trecut, în satul Ocnişoara, aflat în vestul judeţului Alba în zona Podişului Târnavelor, locuiau sute de oameni. În prezent, populația acestuia a ajuns la 17 locuitori. Complexul de agrement ar urma să aibă ca efect repopularea zonei și atragerea turiștilor. Localnicii au amenajat un mic lac cu apă sărată, folosit în timpul verii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...