Investiţia care ar putea reduce traficul din Bucureşti. Nicuşor Dan are planuri mari în Capitală

Nicu Stan 23.03.2022, 08:48
Investiţia care ar putea reduce traficul din Bucureşti. Nicuşor Dan are planuri mari în Capitală

Aceasta este investiţia care ar putea reduce traficul infernal din Bucureşti. Nicuşor Dan are planuri mari în Capitală, astfel că a anunțat că municipalitatea vrea să investească 50 de milioane de euro în sistemul de semaforizare din București. Proiectul prevede semaforizarea a 500 de intersecţii şi conectarea acestora la un server central.

Nicuşor Dan are planuri mari pentru București. A anunțat cum vrea să decongestioneze traficul din Capitală. De unde ia banii necesari

Nicuşor Dan vrea să sincronizeze semafoarele din Bucureşti. Acesta susţine că, pentru moment, există o documentaţie la nivel de studiu de prefezabilitate care a fost realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București.

Bucureștiul a ajuns în ultimii ani  să intre în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Dacă unele metropole de pe glob au mai reușit să găsească soluții pentru a reduce aglomerațiile formate mai ales în orele de vârf, în București nu s-a rezolvat nimic, chiar dacă primarii în campaniile electorale au promis cu toții acest lucru.

500 de intersectii din Bucuresti, semaforizate și racordate la un server central
500 de intersectii din Bucuresti, semaforizate și racordate la un server central

Nicușor Dan vrea să decongestioneze traficul din București

„Sistemul de semaforizare din București are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt.

Documentația la nivel de studiu de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public. Prin urmare, am invitat miercuri, la ora 10, firmele de specialitate la o consultare prealabilă achiziției studiului de fezabilitate. Invitația este deschisă oricărei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate să fie unul profesionist”, a anunțat Nicușor Dan pe propria pagină socială.

De unde ia Nicușor Dan bani pentru sincronizarea semafoarelor

Nicușor Dan a precizat în ce mai constă proiectul, dar a spus și de unde va face rost de banii necesari.

„În urma realizării proiectului vom avea 500 de intersecții semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, vom reconfigura sistemul de semnalizare în mai multe intersecții existente (de exemplu, separarea direcției înainte de virajul la stânga).

Investiția, prioritară pentru București

Valoarea totală estimată a investiției este de 50 de milioane de euro. Vom încerca să obținem cât mai mult din această sumă din fonduri europene, iar pentru restul vom asigura finanțare din bugetul local.

Investiția e o prioritate pentru București, fiind cea mai eficientă din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu (cel mai redus cost pentru reducerea estimată a aglomerației în traficul rutier)”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe