Topul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic din lume. Pe ce loc se află Capitala

Cătălina Burghelea 09.12.2021, 07:09
Topul oraşelor cu cel mai aglomerat trafic din lume. Pe ce loc se află Capitala

Zilnic, șoferii bucureșteni stau ore în șir în trafic, din cauza aglomerării în orele de vârf ale dimineții, când toată lumea merge la serviciu, și după ora 17, când angajații ies de la birou și se îndreaptă spre casă. O distanță de 10 kilometri poate fi parcursă și în 30-40 de minute, dacă traficul este infernal. Deși se circulă extrem de greu în Capitală, Bucureștiul nu se află pe primul loc în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Poate fi mai rău de atât!

Care este cel mai aglomerat oraș din lume?

Au fost dezvăluite oraşele cu cel mai groaznic trafic din lume. Pe ce loc este Capitala noastră şi cu ce viteză merge în medie un bucureştean. Potrivit firmei de analiză a transporturilor Inrix, cel mai aglomerat oraş din lume nu este București, New York sau Hong-Kong. o altă metropolă ocupă prima poziție. Este vorba despre Londra. Capitala Angliei are cel mai infernal trafic din lume! Pe primele locuri în topul celor 1.000 de oraşe în care vei petrece cel mai mult timp blocat în trafic se mai află Paris, Bruxelles, Moscova şi New York.

Ce loc ocupă Bucureștiul în topul oraşelor cu cel mai groaznic trafic din lume

Din acest top rușinos nu avea cum să lipsească Bucureştiul. Capitala este al 11-lea cel mai aglomerat oraş din lume, a dezvăluit un studiu cu privire la traficul rutier din peste 1.000 de oraşe din 50 de ţări, realizat de compania Inrix și citat de Mediafax. Așa cum spuneam mai devreme, pe primul loc în clasament se află Londra. Capitala Angliei și a Regatului Unit este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al UK și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, cu o populație de peste nouă milioane de locuitori.

Cum vor arata noile numere de inmatriculare ale masinilor din Romania. Toti soferii trebuie sa afle noutatea
Masini in trafic

Un șofer pierde 98 de ore pe an în ambuteiaje

În ceea ce privește traficul din Capitală, se pare că un bucureştean circulă în medie cu 22,5 km/h şi pierde 98 de ore pe an în ambuteiaje. Dacă aceste detalii par groaznice, oare cât timp pierde un englez la volanul mașinii sale în trafic?

Potrivit studiului Inrix, pe primele locuri în topul oraşelor cu cel mai infernal trafic din lume se află Londra, Paris, Bruxelles, Moscova şi New York.

Ce s-a întâmplat cu traficul rutier în ultimii ani

Deși traficul rutier revine la valorile de dinaintea pandemiei de coronavirus, cu toate că majoritatea țărilor lumii au fost carantinate total și s-a pus accent pe munca remote, deplasările în centrul oraşelor continuă să fie la un nivel inferior faţă de anul 2019. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii sunt cu 22% mai mici, iar în Marea Britanie au scăzut cu 19%, deoarece multe persoane continuă să lucreze de acasă.

Traficul global în 2021 rămâne sub nivelul din 2019, dar creşterea faţă de 2020 semnalează o redresare economică semnificativă. Deplasările rutiere europene sunt din ce în ce mai aproape de nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus, pentru că restricţiile anti-Covid s-au atenuat începând cu jumătate anului 2021. Transportul în comun şi cel feroviar rămân însă sub nivelul pre-pandemic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...