Întrebat de ce nu a declarat 120.000 de euro la ANI, șeful ANAF Ploiești ridică din umeri. Bărbatul nu-și poate justifica averea

Cătălina Burghelea 29.12.2021, 11:09
Întrebat de ce nu a declarat 120.000 de euro la ANI, șeful ANAF Ploiești ridică din umeri. Bărbatul nu-și poate justifica averea

Situație halucinantă la vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală Ploiești! Marinel Rizea, șeful ANAF, nu-și poate justifica o avere de 120.000 de euro, în urma controalelor efectuate de Agenţia Naţională de Integritate. ANI l-a prins pe Rizea în offside, iar acum a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Directorul ANAF Ploiești nu poate justifica 120.000 de euro din averea sa

Agenţia Naţională de Integritate a transmis, miercuri, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 442.377 lei (89.000 euro) şi 35.000 euro între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marinel Rizea, actualmente director al ANAF Ploiești, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018.

Astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală Ploiești.

Nereguli constatate de ANI

Totodată, Agenția a mai constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 165.038 lei (echivalentul sumei de 37.037 euro) între averea dobândită şi veniturile lui Silviu Botea, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, judeţul Tulcea, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013. Și în acest caz se fac cercetări.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul ICCJ și în cazul directorului unei şcoli din Capitală, acuzat că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către SIDERIAŞ MĂRIOARA a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, a transmis instituţia.

Marinel Rizea iubește pariurile sportive

În cazul lui Marinel Rizea, director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, presa locală prahoveană scria, în 2020, că Marinel Rizea face bani serioși din pariuri sportive. Potrivit propriilor sale declarații de avere, șeful ANAF Ploiești este un parior cu foarte mult noroc, în ultimii ani făcând o grămadă de bani din astfel de jocuri. Sumele nu sunt deloc mici, pentru unii ar putea însemna o adevărată avere!

Spre exemplu, în declarația de avere depusă pe 13 iunie 2018, Rizea preciza că a câștigat, pe lângă veniturile din exercitarea funcției (93.930 de lei) de șef în ANAF, și 83.000 de lei de la StanleyBet, din pariuri sportive. Norocul a fost de partea lui și în anul următor, deoarece, în declarația de avere depusă pe 13 iunie 2019, același director de la ANAF scria că a mai încasat 50.000 de lei din jocuri de noroc, de la BetZone, bani care s-au adăugat veniturilor din salarii de 120.610 lei.

Bani frumoși câștigați din jocurile de noroc

Și în declarația din 2020, tot de la Bet Zone au apărut niște venituri suplimentare în conturile lui Marinel Rizea, respectiv 60.000 de lei din pariuri sportive, completând cei 127.853 de lei proveniți din leafa aferentă anului anterior.

În total, în doar trei ani, 193.000 de lei a câștigat șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală Ploiești din jocuri de noroc și pariuri sportive.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...