Întrebarea care i-a deranjat pe cei din naționala Belarusului la București. Antrenorul și un jucător reprezentativ au refuzat să răspundă

Mihnea Tălău 27.03.2023, 23:08
Întrebarea care i-a deranjat pe cei din naționala Belarusului la București. Antrenorul și un jucător reprezentativ au refuzat să răspundă

Tricolorii joacă marți, pe teren propriu, cu Belarus, în al doilea meci din preliminariile EURO 2024. La conferința de presă a oaspeților, premergătoare meciului, au participat selecționerul Georgiy Kondratjev (63 de ani) și fundașul Nikita Stepanov (26 de ani).

”Următoarea întrebare”

O întrebare pusă de jurnaliștii români i-a deranjat evident pe belaruși. Chestionați despre posibila excludere a Belarusului din competițiile europene, decizie pe care UEFA ar putea să o ia pentru că țara este un aliat al Rusiei în războiul din Ucraina, cei doi au răspuns în stilul consacrat de Florin Iordache.

Fundașul Nikita Stepanov, a refuzat să comenteze subiectul, lansând îndemnul – ”Următoarea întrebare”.

Ulterior, aceeași întrebare a fost primită și de selecționerul Georgiy Kondratjev, care a fost vizibil deranjat. Antrenorul nici nu a dat un răspuns, iar ofițerul de presă a luat microfonul și i-a rugat pe jurnaliști să adreseze doar întrebări despre meci.

România a învins sâmbătă seara, în deplasare, Andorra cu 2-0, în timp ce adversara de marți este codașa grupei, după eșecul de pe teren propriu, 0-5 cu favorita grupei, Elveția.

Trebuie spus că naționala Belarusului nu ne-a învins niciodată. Între cele două echipe s-au disputat 6 meciuri, România a repurtat 4 victorii, două meciuri încheindu-se la egalitate. Golaverajul întâlnirilor directe este de 15 – 7 în favoarea tricolorilor.

Și există interes în rândul microbiștilor pentru întâlnirea de marți de pe Național Arena. Conform gsp.ro, până duminică seară, cu 48 de ore înaintea jocului, au fost vândute aproximativ 23.000 de bilete pentru România – Belarus. FRF se așteaptă să se mai vândă măcar 12.000 de bilete și meciul să se dispute cu aproximativ 35.000 de oameni în tribune.

Florin Iordache a lansat celebrul răspuns – ”Altă întrebare”

Florin Iordache a devenit celebru în momentul în care, în calitate de ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, a pregătit proiectul contestatei Ordonanțe 13. În fața întrebărilor jurnaliștilor, ministrul Iordache a răspuns la întrebări, cu – „Altă întrebare”.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...