Meciurile pe Arena Națională nu vor mai fi la fel. Toate echipele care joacă aici vor trebui să se conformeze

Stan Filon 27.08.2022, 21:33
Meciurile pe Arena Națională nu vor mai fi la fel. Toate echipele care joacă aici vor trebui să se conformeze

Arena Națională este cel mai mare stadion din România. Are o capacitate de 55.634 de locuri, însă nu este folosită la adevărata sa valoare. O spune chiar directorul de investiții al CNI, care vrea să schimbe regulile pentru toate echipele care vor să mai joace pe Arena Națională Lia Manoliu. Vezi în rândurile de mai jos exact ce vor fi nevoite să facă echipele care vor să joace pe cel mai mare stadion din țară.

Meciurile pe Arena Națională nu vor mai fi la fel

Arena Națională este cel mai mare stadion din România, iar prețul perceput pentru a se disputa un meci aici se ridică la 50.000 de euro. Până acum însă, echipele puteau închiria doar o parte din stadion, pentru un cost mai mic. Ei bine, de-acum regulile s-au schimbat, iar echipele vor plăti prețul întreg pentru Arena Națională. Cel puțin așa a spus Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI, care spune că „Arena Națională nu poate fi omorâtă”. Mai mult, acesta s-a arătat deranjat de faptul că meciurile naționalei de fotbal s-au desfășurat pe alte arene din țară.

„Nu poți să omori Arena Națională, doar n-am făcut-o degeaba! Nimeni nu spune chestia asta. Facem doar Saga și concerte? Naționala ba e în Ghencea, ba în Giulești. Când ai meciuri mari, 40.000 de oameni, te duci pe Arena Națională”, a declarat Adrian Cefalan, directorul de investiții al CNI, pentru Pro Sport.

Meciurile pe Arena Nationala nu vor mai fi la fel
Meciurile pe Arena Nationala nu vor mai fi la fel

Dinamo vrea pe Arena Națională

Arena Națională a devenit cumva casă pentru FCSB. Echipa patronată de FCSB nu are însă probleme să strângă oameni mulți la meciurile sale, mai ales acum că s-a calificat în grupele Conference League, acolo unde va da peste West Ham United, Anderlecht și Silkeborg. Problema este pentru echipele mai mici.

De exemplu, Dinamo, care joacă acum în Liga a II-a, ar dori să joace următorul meci pe Arena Națională, însă sunt probleme cu banii, iar administratorii nu știu dacă vor beneficia de suma respectivă, mai ales că nu se știe ce audiență va avea meciul împotriva CSA Steaua.

„Nu știu care sunt șansele, dar dacă vom avea o audiență bună la meciurile de acasă. Am avut noroc, ca să zic așa, la tragerea la sorți și vom evolua acasă împotriva celor de la CSA Steaua. Sper, repet, dacă audiența la meciurile de acasă a lui Dinamo va fi una bună, vom face tot posibilul să evoluăm pe Arena Națională împotriva lor”, a spus Vlad Iacob, potrivit Pro Arena.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...