Interzis la nuntă și botez. Ce a declarat Klaus Iohannis cu privire la aceste evenimente importante pentru români

Mirabela Vasile 10.10.2020, 08:41
Interzis la nuntă și botez. Ce a declarat Klaus Iohannis cu privire la aceste evenimente importante pentru români

Interzis la nuntă și botez. Românii trebuie să aibă mare grijă. Nunţile şi botezurile sau evenimentele cu mulţi invitaţi ar putea fi interzise în perioada ce urmează. Chiar Klaus Ioahnnis a declarat că în condiţiile în care numărul de cazuri de COVID 19 a explodat, este posibil ca astfel de evenimente să fie restricţionate.

Interzis la nuntă și botez. Toți românii trebuie să știe asta!

Multe astfel de evenimente s-au desfășurat fără a fi respectate măsurile și restricție pentru combaterea coronavirusului. Astfel, Klaus Iohannis a anunțat că acestea ar putea fi restricționate.

”Vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand, deci luaţi-o ca o recomandare, să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă. Recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multe lume şi probabil controlul devine mai greu, vor trebui restricţionate.

Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi este posibil ca astfel de întruniri să fie restricţionate.

Repet, măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanță, igienă. Toți specialiștii sunt de părere că masca e extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem răspândire rapidă a virusului. Vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm masca. Recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă, în spațiul public, în interior sau în exterior”, a declarat Klaus Iohannis.

Apelul transmis de seful statului pentru toti romanii
Apelul transmis de seful statului pentru toti romanii

Șeful Statului vine cu un apel pentru toți cetățenii din România: Purtați masca!

Pe de altă parte, președintele României recomandă românilor să poarte mască de protecţie atât în interior, cât şi în exterior.

De asemene, preşedintele Klaus Iohannis respinge ideea revenirii la starea de urgenţă.

”Despre pandemie am discutat destul de mult, mi-au prezentat viziunea lor aici, la Institut. Abordarea noastră este cam la fel, nu trebuie să intrăm în panică, dar să fim conștienți că ne aflăm într-o situație de sănătate publică gravă. Dacă vrem o viață aproapiată de normalitate, e nevoie să respectăm normele: purtarea măștii, distanță, igiena mâinilor, evitarea aglomerărilor.”, a spus șeful statului la întâlnirea angajaților cu  Institutul Naţional de Sănătate Publică

Totodată, șeful statului a infirmat posibilitatea intrării României în stare de urgență.

”Nu intentioez să revenim la starea de urgență. Există măsuri care pot avea efecte mai bune. Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu este nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume vor trebui restricționate”, a spus Klaus Iohannis.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe