VIDEO

Interviul zilei în fotbalul românesc. Dan Petrescu a povestit câți bani ar fi trebuit să dea ca să antreneze echipa națională

Sorin Barbu 10.03.2022, 10:01
Interviul zilei în fotbalul românesc. Dan Petrescu a povestit câți bani ar fi trebuit să dea ca să antreneze echipa națională

Dan Petrescu a fost prima variantă a oficialilor FRF pentru postul de selecționer al naționalei, după plecarea lui Mirel Rădoi. Antrenorul formației CFR Cluj a refuzat oferta și și-a explicat decizia într-un interviu exclusiv acordat playsport.ro. A dezvăluit care au fost motivele acestui gest, dar a povestit și câți bani l-ar fi costat „divorțul” de trupa din Gruia.

Dan Petrescu a explicat de ce a refuzat echipa națională

Edi Iordănescu este noul antrenor al naționalei, dar înaintea lui au fost contactați Dan Petrescu, Gică Hagi și Loți Boloni. Cum toți trei au refuzat s-a ajuns la această variantă, deși potrivit unor surse Iordănescu junior ar fi fost prima variantă, bucurându-se de susținerea unor personaje influente.

Antrenorul formației CFR Cluj a acordat un interviu în care a vorbit clar despre motivele care au stat în spatele deciziei de a refuza echipa națională. Patronul Neluțu Varga a avut un cuvânt greu de spus.

„Am crezut că e momentul să plec la echipa națională. La CFR am făcut ce am făcut, dar patronul nu a vrut să audă. A zis că nu mă lasă să plec nici dacă îmi plătesc clauza. Mi-a promis că o să facă tot ce vreau eu, să fie bine la Cluj și să mai stau aici doi-trei ani.

N-a fost ușor, îmi doream foarte mult să antrenez echipa națională și cred că meritam. M-a convins, însă, patronul. Dacă își pune ceva în cap, reușește”, a declarat Dan Petrescu, pentru PlaySport.ro.

Prețul „divorțului” de CFR Cluj: 400.000 de euro

Dacă Dan Petrescu ar fi plecat fără acordul clubului ar fi trebuit să plătească o mică avere. 400.000 de euro este clauza de reziliere a contractului cu formația din Gruia.

„Nu aveam cum să plătesc eu clauza. Ar fi însemnat să antrenez gratis la națională. Nu voiam să facem circ pe considerentul că vreau să plec, dar CFR nu mă lasă. Nu-mi plac scandalurile! Eu așa sunt, nu mă bag în ciorba altuia. Și nu vreau să intru în contre cu oamenii care m-au ajutat.

Dacă patronul era de acord să plec fără să plătesc clauza, acum eram la echipa națională”, a mai transmis antrenorul campioanei.

Dan Petrescu a câștigat la CFR Cluj trei titluri consecutive și a început și campania din anul 2021 la finalul căreia trupa din Gruia a ieșit din nou campioană, cu Edi Iordănescu pe bancă.

Urmăriți Impact.ro și pe