VIDEO EXCLUSIV

Interviu cu genialul puști de 7 ani din Lia, soția soțului meu. Cum reține Andrei Voicu replicile lungi și grele: „Mă gândesc că deja sunt în fața ecranului”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 26.01.2023, 20:08
Interviu cu genialul puști de 7 ani din Lia, soția soțului meu. Cum reține Andrei Voicu replicile lungi și grele: „Mă gândesc că deja sunt în fața ecranului”. VIDEO EXCLUSIV

Andrei Voicu, interpretul lui Robert Vornicu, din serialul “Lia, soția soțului meu” (Antena 1), este un puști simpatic, în vârstă de 7 ani și jumătate, care a impresionat la casting pe toată lumea. Acesta și-a adjudecat rolul principal trecând cu brio prin mai multe probe, printre care și text la prima vedere. Andrei Voicu a acordat un interviu exclusiv pentru Impact.ro, povestindu-ne cum este atmosfera pe platourile de filmare, cu care actori se înțelege cel mai bine și cum reușește să învețe replicile, astfel încât fiecare interacțiune, conform scenariului, să fie una firească.

Interviu cu genialul puști de 7 ani din Lia, soția soțului meu

Andrei Voicu este un copil minunat, cu un nivel de inteligență peste medie, care și-a surprins părinții de la o vârstă fragedă.

“Despre inteligență am bănuit cumva mult mai devreme. De la 2-3 ani am bănuit, pentru că dădea semne, este autodidact, se uita singur la filme și ne explica diverse fenomene științifice, ne explica despre dinozauri și epocile în care au trăit. Atunci avea 3-4 ani. După aceea îi mai plăceau diverse probleme de logică. Nu știu dacă neapărat a fost interesat de arta actorului și de fenomenul ăsta, noi avem firmă de evenimente pentru copii și spectacole de teatru. Era mai mult în zona de științe, după care l-am dus la cursuri de arta actorului”, a declarat, pentru Impact.ro, Simona Șaiu Voicu, mama lui Andrei, care este la bază actriță. Îi calcă pe urme puștiul? “Da, nu știu dacă neapărat vreau. A fost o întâmplare că suntem aici, dar câtă vreme lui îi place și o face ușor, fără să se chinuie, e liber să facă orice vrea”, a completat doamna Voicu, care nu vrea să influențeze în vreun fel alegerile fiului său, ci preferă să îl lase să descopere ceea ce îi place.

Interviu cu genialul pusti de 7 ani din Lia, sotia sotului meu
Interviu cu genialul pusti de 7 ani din Lia, sotia sotului meu

Andrei Voicu a trecut prin două castinguri

Copilul nu este la primul contact cu platourile de filmare, așa că este familiarizat cu modul de lucru și cu cerințele regizorilor: “Am mai jucat în vreo 2-3”, ne-a spus el. Printre producțiile în care a fost distribuit se numără și serialul de comedie “Las Fierbinți”.

“A mai jucat într-un film al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale și sperăm să se meargă cu el la festivaluri internaționale”, ne-a spus Simona Voicu Șaiu.

Pentru “Lia, soția soțului meu”, serialul difuzat la Antena 1, în fiecare joi, de la 20.30, copilul a mers practic la două preselecții, unde s-a descurcat excelent. “Castingul a fost să ne prezentăm cu două – trei scene din personaj, prima dată a dat în octombrie – noiembrie 2021, după care doamna Ruxandra Ion a zis că să vedem cum se dezvoltă, pentru că era foarte important și aspectul fizic și a mai dat o dată în aprilie – mai 2022. Au fost cam 2 zile la rând. Învață foarte ușor, adică el în 3 minute îți învață o pagină de text. Și pe mine m-a surprins”, a mai declarat, pentru Impact.ro, mama lui Andrei.

“Am avut câteva emoții, pentru că nu știam cu ce am de-a face și dacă o să câștig și ce concurenți o să am. M-am gândit că poate nu o să-l iau, așa că m-am concentrat, am lucrat foarte mult și am ajuns să fiu aici, pe platouri”, ne-a spus interpretul lui Robi Vornicu.

Ce spune Andrei Voicu despre personajul Robert Vornicu

Andrei este elev în clasa întâi, dar a învățat să citească mult mai devreme. Acesta a fost și un atu la casting. “Îmi place foarte mult pe platourile de filmare, cunosc oameni noi, vedete și că o să devin și eu ca ei. Robi Vornicu (n.r. cum este alintat Robert în serial) este un copil care crede că mama lui este în cer, că este un înger și așteaptă să se întoarcă, numai că atunci când se întoarce simte ca și cum mama nu îl iubește. Este un copil foarte distractiv, este cu susul în jos și e foarte curajos ca mine”, a declarat, pentru Impact.ro, micul actor.

Cum reține replicile? “Mă concentrez și mă gândesc că deja sunt în fața ecranului. Mă înțeleg cel mai bine cu Ana Bodea (n.r. Lia în serial) și cu Ștefan Floroaica (n.r. Petru Vornicu, tatăl lui în serial), ne-a spus Andrei despre cei doi actori cu care interacționează cel mai mult.

Andrei Voicu: “Îmi place foarte mult să citesc”

Chiar dacă are doar 7 ani și jumătate, Andrei se comportă ca un adevărat actor și se prezintă la cadru cu replicile învățate.

“Repet acasă ca să știu, pentru că îmi place. Și dacă am terminat, încep să văd episoadele, să mai știu ce voi face în următoarele episoade, mă pregătesc”, ne-a dezvăluit el interesul pentru evoluția personajului său. “Citesc de vreo 2-3 ani. Îmi place foarte mult să citesc, pentru că mi se pare că atunci când citești este practic ca și cum te-ai juca”, a precizat el. Puștiul ne-a spus care este actorul lui preferat din serial: “Am doi: eu și Petru Vornicu (n.r. Ștefan Floroaica)”.

Urmăriți Impact.ro și pe