Întâlnire Volodimir Zelenski – Vladimir Putin. Condiția pusă de Rusia pentru o discuție între cei doi lideri

Beatrice Dumitru 14.04.2022, 17:49
Întâlnire Volodimir Zelenski – Vladimir Putin. Condiția pusă de Rusia pentru o discuție între cei doi lideri

Rusia și Ucraina au susținut mai multe runde de discuții de la începutul războiului, dar nu au ajuns la nicio concluzie. În încercarea de a pune capăt conflictului, Volodmir Zelenski a cerut de mai multe ori o întâlnire cu Vladimir Putin, însă nu a fost posibilă până acum. Kremlinul a precizat, însă, care este condiția pentru ca cei doi lideri să stea față în față.

Cum se pot întâlni Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Volodimir Zelenski a admis că o rundă de negocieri între el și Vladimir Putin s-ar putea să nu aibă loc niciodată, pentru că a acuzat Rusia că a comis crime de război în Ucraina, mai ales după descoperirea masacrului de la Bucha, cu sute de civili uciși și aruncați în gropi comune sau pe străzile orașului.

Dar Rusia spune că o întâlnire între președintele Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski ar putea exista, iar condiția ar fi un document de acord gata pentru a fi semnat de cei doi lideri.

Întâlnire Volodimir Zelenski - Vladimir Putin. Condiția pusă de Rusia pentru o discuție între cei doi lideri
Ucraina și Rusia au purtat mai multe discuții pentru a pune capăt războiului.

În principiu, președintele Vladimir Putin nu a refuzat niciodată o astfel de întâlnire cu Volodimir Zelenski, dar trebuie pregătite anumite condiții pentru aceasta, și anume, textul documentului de gata de semnat. Deocamdată, nu există actualizări în această privință”, a declarat Dmitri Peskov, purătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de CNN.

Volodimir Zelenski a cerut să discute cu Vladimir Putin

De la începutul invaziei Rusiei, Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat discuții față în față cu Vladimir Putin, dar până acum nu au fost posibile. Mai mult, liderul de la Kiev avertiza luna trecută că doar negocierile  vor pune capăt războiului din țara sa.

Sunt pregătit pentru negocieri. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și fără negocieri nu putem pune capăt acestui război. Cei care cred că acest dialog este superficial și că nu va rezolva nimic, pur și simplu, nu înțeleg valoarea tratativelor. Dacă există doar o șansă de 1% ca noi să oprim acest război, trebuie să folosim această șansă”, declara în urmă cu aproape o lună președintele Ucrainei.

Războiul din Ucraina durează de șapte săptămâni, timp în care mii de oameni au fost uciși, iar alte milioane au fugit din țară. Vladimir Putin a spus că Rusia „nu a avut de ales” când a pornit conflictul din țara vecină, unde acum „are loc o tragedie”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...