Întâlnire de ultimă oră între președintele Iohannis și liderii PNL: ce se pune la cale

Președintele Klaus Iohannis se vede marți, 9 iulie, cu liderii PNL la Vila Lac 3. Surse politice susțin că întâlnirea este una de taină, iar la ea participă Ludovic Orban, Vasile Blaga și, cel mai probabil, și Rareș Bogdan, cel care a devenit vectorul de imagine al liberalilor după alegerile europarlamentare.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții PNL are loc marți, de la ora 17:00, la Vila Lac 3, susțin surse politice citate de Mediafax.

La întâlnire participă, între alții, Ludovic Orban, Raluca Turcan, Florin Cîțu, dar și Cristian Bușoi. E posibil ca la întâlnire să fie prezent și Rareș Bogdan, fostul jurnalist care a candidat la europarlamentare de pe primul loc pe listele liberalilor.

Ce discută Iohannis cu liderii PNL la Vila Lac 3

 

De regulă, întâlnirile dintre liderii PNL și președintele Klaus Iohannis vizează chestiuni politice. Marți s-ar putea pune la cale strategia pentru prezidențialele din toamnă. Guvernul tocmai ce a stabilit data primului tur – 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să aibă loc peste două săptămâni de la acea dată.

Klaus Iohannis a anunțat deja că va candida pentru al doilea mandat, susținut tot de PNL. E lesne de înțeles, așadar, de ce astfel de întâlniri cu liderii partidului au loc frecvent.

Întâlniri în această formulă au mai avut loc pentru a se stabili strategia pentru prezidențiale. Cele mai recente au fost cele organizate înainte de alegerile europarlamentare, la care PNL a reușit să obțină primul loc, iar PSD a înregistrat un eșec dezastruos.

De altfel, este o perioadă în care toate partidele urmează să discute mult mai apăsat despre prezidențialele de la sfârșitul anului. PSD își va alege candidatul în cadrul unui Congres, care ar putea fi organizat în primele zile din august.

De asemenea, Alianța USR-Plus va avea un candidat comun la prezidențiale ce urmează să fie anunțat, cel mai probabil, pe 13 iulie.