Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care a cerut victimelor decedate în accidentul rutier din 2 Mai să facă prezența

Robert Pavel 23.02.2024, 19:04
Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care a cerut victimelor decedate în accidentul rutier din 2 Mai să facă prezența

Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă victima lui Vlad Pascu, șoferul care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, este în sală. Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri în stațiunea 2 Mai și a omorât 2 victime, a început joi, 22 februarie, la Judecătoria Mangalia.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și a declarat într-o informare de presă că acțiunea lor vizează respectarea obligației studierii dosarelor anterior ședinței de judecată.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu fașă de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19 august 2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședința de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arară comunicatul Inspecției Judiciare.

Magistrată a întrebat dacă „Olariu Sebastian Andrei este prezent?”, acesta fiind numele unuia dintre tinerii decedați.

Judecătoarea a mai întrebat dacă „a decedat o victimă?”, iar o persoană din sală i-a răspuns: „Au decedat două”.

Părinții victimelor nu au crezut ce aud

La ieșirea din sala de judecată, părinții victimelor s-au declarat revoltați de atitudinea magistratei.

„Nu am văzut în viața mea un asemenea judecător”, a declarat tatăl lui Sebastian Olariu, cu lacrimi în ochi.

„Nu vedeți că e circ? Totul e făcătură! Ce i-au făcut familiei Olariu, că a întrebat dacă e prezent fiul în sala de judecată, e strigător la cer”, a declarat și tatăl Robertei Dragomir, cealaltă persoană care a decedat în urma accidentului.

Autoturismul nu avea nici măcar asigurare RCA

Polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu de două ori, însă acesta a fost lăsat să plece, chiar dacă mașina nu era asigurată.

Potrivit legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Însă tânărul care a provocat decesul a două persoane a fost testat pentru alcool, dar nu și pentru consumul de droguri când a fost dus la secția de poliție, înainte de accident.

Urmăriți Impact.ro și pe