Înşelătoria de pe internet care te poate lăsa fără bani. La ce trebuie să fii atent, de fapt

Nicu Stan 09.06.2021, 15:59
Înşelătoria de pe internet care te poate lăsa fără bani. La ce trebuie să fii atent, de fapt

Înşelătoria de pe internet care te poate lăsa fără bani. La ce trebuie să fii atent, de fapt, ca să nu ajungi în această situație. Ce nu trebuie să faci niciodată.

Infractorii te pot lăsa fără bani cât ai zice pește. Cum îți dau târcoale pe Instagram

Înşelătoria de pe internet care te poate lăsa fără bani. La ce trebuie să fii atent, de fapt, vezi în rândurile următoare.

Instagram este o platformă de socializare folosită de foarte mulți români, astfel că atacatorii cibernetici încearcă să se folosească de ea pentru a fura  informații personale despre utilizatori.

Atacatorii cibernetici te pot lasa fara bani in cateva clipe
Atacatorii cibernetici te pot lasa fara bani in cateva clipe

Escrocii cibernetici au descoperit o nouă modalitate de a-i păcăli pe români

Astfel, reprezentanții Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au făcut un anunț important pentru toți românii, în special care folosesc rețeaua de socializare.

CERT-RO anunță că infractorii au descoperit o nouă modalitate prin care încearcă să obțină acces la datele personale ale românilor, inclusiv la datele financiare.

Cum vor să ne păcălească escrocii

Astfel, CERT-RO a postat un mesaj pe contul personal de facebook prin care a anunțat că pe Instagram circulă un mesaj prin care utilizatorii sunt îndemnați să își valideze datele personale, aceștia fiind amenințați cu închiderea contului dacă nu fac asta.

Specialiștii în securitate cibernetică îi avertizează pe români să nu comunice astfel de informații personale, anunțând că este vorba doar despre o tentativă de phishing.

Ce tactici aplică escrocii

”Atenție la mesajele sau comentariile primite pe Instagram. În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori și au scopul de a vă determina să le transmiteți (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare.

În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram și amenință cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link.

Tentativă de phishing

Deși pe această rețea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc și indicații despre cum pot totuși accesa acel URL.

Este evident o tentativă de phishing”, a anunțat Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), prin intermediul unei postări pe Facebook.

Atacurile cibernetice, tot mai dese

Atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente în ultima perioadă în țara noastră, atacatorii încercând să obțină informații valoroase prin intermediul aplicațiilor folosite în mod frecvent de toți românii.

Dacă acum mesajele circulă pe Instagram, în urmă cu mai multe săptămâni acestea erau trimise pe platforma de socializare WhatsApp sau chiar pe telefonul mobil, ca text mesaj.

Nu accesați niciun fel de link

Românii sunt îndemnați astfel să nu acceseze niciun fel de link și să nu ofere date confidențiale nimănui, aceasta fiind cea mai sigură modalitate prin care își pot proteja datele personale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe