Cercetările arată că un mic dejun bun este o sursă bună de nutrienți importanți, cum ar fi calciu, fier, proteine și fibre. Cea mai populară mâncare servită dimineața este omleta, fiind considerată felul perfect pentru acest moment al zilei. Și dacă ai ouă în frigider apucă-te să faci o omletă. Dar să nu folosești sub nicio formă un anumit ingredient pentru că îi strică gustul.
Mulți nutriționiști susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei deoarece oferă organismului vitalitatea și energia de care are nevoie și conține toți nutrienții, precum proteinele, carbohidrații și vitaminele. Iar unul dintre cele mai delicioase preparate care pot fi servite la micul dejun este omleta. Dar atunci când o prepari să nu pui în ea un anumit ingredinet, pe care multe gospodine îl folosesc.
Bucură-te de ouă la micul dejun pentru că sunt bogate în proteine și indiferent de cum sunt gătite vei fi sătul până la prânz. Dar dacă preferi omleta, aceasta se prepară foarte ușor și într-un timp scurt. Nu ai nevoie decât de vreo zece minute pentru a face o omletă delicoasă, dar să nu pui lapte în ea deoarece strică gustul preparatului. Și nici smântănă sau iaurt. Pentru ca omleta să se prăjească uniform și să aibă o crustă frumoasă, uleiul trebuie turnat în tigaia bine încălzită.
Ouăle se sparg într-un castron și se bat bine cu sare. Se toarnă amestecul de în tigaia bine încălzită și apoi se adaugă ceapa. Acoperă tigaia cu un capac și gătește omleta timp de două minute.
Pentru omletă și te poți juca cu diferite combinații de arome, care pot transforma preparatul în ceva delicios. Savurează o omletă la micul dejun cu brânză mozzarela, pepperoni tocat și sos de roșii, care îi conferă acea aromă italiană. Se ornează cu puțin busuioc tocat sau pătrunjel.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Alte persoane preferă omleta cu șuncă, ardei gras, ceapă și cașcaval, o rețeță delicioasă care funcționează la fel de bine pentru cină, dar și pentru mic dejun. O poți servi cu sos iute.