Ingredientul din bucătărie care te ajută să cureți petele de iarbă de pe haine. Nu vei mai sta cu emoții la picnic

Ana Anitoiu 17.06.2022, 08:44
Ingredientul din bucătărie care te ajută să cureți petele de iarbă de pe haine. Nu vei mai sta cu emoții la picnic

Un ingredient din bucătărie te ajută să cureți ușor și rapid petele de iarbă de pe haine. Nu vei mai sta cu emoții atunci când vei merge cu cei dragi la picnic după ce vei afla care este trucul pentru ca pantalonii și tricourile să iasă ca noi, în cazul în care se vor murdări.

Ce ingredient din bucătărie scoate petele de iarbă de pe haine

În cazul în care detergenții pe care i-ai încercat nu au scos petele de iarbă de pe haine, poți încerca un truc ce implică un ingredient banal pe care cel mai probabil îl ai deja în bucătărie. Murdăria va fi curățată imediat, fără efort.

Este vorba despre unul dintre cele mai populare ingrediente din bucătărie, pe care mulți îl folosesc chiar de la începutul zilei, pentru a-și îndulci cafeaua – zahărul. Pe acesta îl poți folosi chiar și când ai de curățat haine colorate și nu poți încerca să scoți petele cu clor.

Ingredientul din bucatarie care te ajuta sa cureti petele de iarba de pe haine
Un ingredient din bucatarie scoate petele de iarba de pe haine. Foto: unsplash.com

Cum poți folosi ingredientul din bucătărie ca să scapi de petele de iarbă

Zahărul nu decolorează hainele și nu strică materialul. În plus, este mai ieftin decât detergenții pe care i-ai putea alege ca să te scape de petele de iarbă. Metoda de folosire este extrem de simplă și mai ai nevoie doar de un ingredient – apa.

Mai exact, trebuie să formezi o pastă amestecând zahărul cu apă fierbinte. Ulterior, trebuie să aplici amestecul pe petele de iarbă și să îl lași acolo să acționeze pentru aproximativ o oră. Mai târziu, poți clăti îmbrăcămintea cu apă caldă și o pui în mașina de spălat.

Atenție! Este bine să ții cont de faptul că petele de iarbă ies mai ușor de pe haine atunci când le cureți imediat ce ajungi acasă. O altă soluție este să folosești o soluție formată din cantități egale de apă rece și oțet alb din vin. Tot ce trebuie să faci este să lași haina murdară să se înmoaie bine timp de aproximativ 10 minute. Altă variantă este detergemtul de vase.

Urmăriți Impact.ro și pe