Diminețile, în special cele friguroase, sunt mult mai frumoase în compania unei cești de cafea bună. În timp ce pentru unii reprezintă un ritual de trezire, pentru alții servirea cafelei este o experiență senzorială. Papilele gustative pot fi cucerite de o cafea cu o aromă de excepție, iar pentru asta este nevoie de un amestec special. Poți să elimini frișca și zahărul din discuție și vei descoperi cât de savuroasă poate deveni cafeaua cu ajutorul acestui truc.
Cafeaua reprezintă pentru mulți o experiență specială, unii alegând să savureze această băutură în diferite momente ale zilei. Dincolo de surplusul de energie pe care îl furnizează, cafeaua poate avea o aromă de excepție dacă știi cum să o pregătești. Aceasta se prepară cu un amestec special de condimente, pe care locuitorii din Orient obișnuiesc să îl utilizeze pentru ca ceaiul și cafeaua să fie mult mai savuroase.
Unul dintre aceste ingrediente este nucșoara (Myristica fragrans). Acest condiment are o aromă fină şi un gust dulce-iute, iar uleiurile esențiale din compoziție au o savoare apropiată de gustul de portocală, lămâie și camfor. Nucșoara este utilizată în cafea și ceai, în zona Orientului, în timp ce grecii preferă să o amestece cu scorțișoară. Dincolo de proprietățile sale terapeutice, nucșoara conferă o aromă intensă cafelei, mai ales alături de cardamon. Poți adăuga 2-3 boabe din acest condiment sau un vârf de linguriță de cardamon măcinat fac minuni în cafea.
Pentru că unii dintre noi preferă să servească o cafea delicioasă cu un topping de frișcă, este bine de știut că aceasta vine și cu un bagaj de calorii. Savoarea unei cești de cafea poate fi construită însă cu ajutorul unor condimente naturale, precum scorțișoara. Aceasta va conferi o aromă aparte preparatului și îți va reseta gustul băuturii preferate. În plus, vei scăpa de lingurițele de zahăr adăugat în cafea.
Pentru a te bucura de o experiență aparte la servirea cafelei de dimineață, poți apela la un amestec de condimente. Vei avea nevoie de 6 g cardamom verde (doar semințele), 2 g cuișoare, 4 g condiment allspice, 2 g piper negru, 6 g scorțișoară, 2 g nucșoară. Poți găsi aceste condimente gata măcinate sau le poți pisa într-un mojar cu pistil. Pentru a te bucura însă de proprietățile condimentelor, este nevoie să le folosești imediat. Savoarea va fi una mai intensă atunci când preparatul este proaspăt.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]– 1/2 ciocolată neagră
– 1 sau 2 cupe cafea tare
– 1/2 ceaşcă frişcă
– 2 linguriţe zahăr
– un praf de chimen
– ciocolată rasă sau ornamente de ciocolată
Începe prin a topi ciocolata într-un bol și apoi adaugă treptat cafeaua. Amestecă ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Adaugă apoi o jumătate din cantitatea de frișcă și amestecă în continuare. Pune zahărul în cești, din aceste cantități putând obține patru porții, și toarnă cafeaua deasupra. Amestecă bine totul și ornează cu frișcă, ciocolată rasă și chimen.