Ingredientul banal care te scapă de petele de transpirație de pe haine. Tricourile vor fi iar ca noi

Badea Violeta 01.06.2022, 14:30
Ingredientul banal care te scapă de petele de transpirație de pe haine. Tricourile vor fi iar ca noi

Transpirația este modul natural al organismului de a regla temperatura corpului. Însă, petele galbene care rămân la subraț sunt extrem de inestetice și îți pot da mari bătăi de cap. Indiferent de câte ori îți introduci tricourile în mașina de spălat, petele par să se mențină acolo. Dar nu dispera. Continuă să citești acest material și află cum îți poți curăța hainele preferate!

Cum să scapi de petele de transpirație de pe haine

Prelungește durata de viață a hainelor tale prin îndepărtarea petelor de transpirație atunci când acestea apar. Dacă tricourile tale preferate au pete de transpirație, nu trebuie să le arunci la gunoi. În schimb, îndepărtează urmele inestetice folosind acest truc genial. Nu o sa-ți vină să crezi că funcționează.

Ei bine, mai întâi de toate, trebuie să le clătești în apă călduță. Lasă-le timp de minimum 20 de minute sau chiar peste noapte. În cazul în care petele ies foarte greu, poți pune hainele într-un amestec de apă caldă și oțet. În acest caz, hainele trebuie să stea minum o jumătate de oră sau peste noapte.

Acum, tot ceea ce trebuie să faci este să elimini petele. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu, cu apă oxigenată și sare. Vei obține o pastă care se aplică direct pe pete. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală hainele ca de obicei.

Verifică dacă pata a dispărut complet înainte de uscare. Dacă nu este așa, poți repeta trucul cu oțet. Când pata a dispărut, poți usca hainele așa cum o faci de obicei.

Cum indepartezi petele de transpiratie
Cum indepartezi petele de transpiratie

Și lămâia îndepărtează petele

Dacă ai lămâi proaspete sau suc de lămâie îmbuteliat, atunci ai un produs eficient de îndepărtare a petelor chiar în bucătărie. Sucul de lămâie este acid, la fel ca și oțetul, așa că funcționează în același mod.

Acidul din citrice atacă și dizolvă acidul din pată. Aplică pe pată un amestec egal de suc de lămâie și apă, apoi lăsă-l să acționeze între 30 de minute și o oră.

De asemenea, poți adăuga putere de curățare prin frecarea zonei cu sare în timp ce tratamentul cu suc de lămâie se absoarbe. Spală articolul de îmbrăcăminte în apă rece și verifică dacă pata a dispărut. Repetă procedeul și spală cu apă rece, dacă este necesar, apoi usucă articolul ca de obicei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...