Ingredientele din cămara ta, utile și în grădină. Cum obții un îngrășământ natural, perfect pentru plantele tale

Badea Violeta 22.06.2022, 09:14
Ingredientele din cămara ta, utile și în grădină. Cum obții un îngrășământ natural, perfect pentru plantele tale

Știai că poți prepara acasă acest îngrășământ natural? Ei bine, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente din bucătăria ta. Majoritatea plantelor au nevoie de doar trei componente pentru a supraviețui: lumina soarelui, apă și sol. Însă, acestea, spre deosebire de noi oamenii, nu-și pot exprima nevoile și, prin urmare, este esențial să avem grijă de ele cât mai bine. Prepară acest îngrășământ natural și plantele tale vor crește sănătoase și frumoase!

Cum să faci un îngrășământ natural? Este ideal pentru plantele tale

Poate că nu știai acest lucru, dar solul este extrem de important pentru creșterea plantelor tale, deoarece acestea își iau nutrienții și hrana din el.

Concret, solul este pentru plante ceea ce este hrana pentru noi, oamenii. Prin urmare, fertilizarea acestuia acționează ca un stimulent pentru nutrienții deja prezenți în sol. Gândește-te că este ca și cum ai primi o dietă sănătoasă și echilibrată de fiecare dată când organismul tău rămâne fără nutrienți.

Mai jos, îți vom dezvălui cum poți obține un îngrășământ natural. Se poate prepara chiar la tine acasă din ingredientele pe care, cu siguranță, le ai în bucătărie.

Cum poti sa faci ingrasamant natural acasa
Cum poti sa faci ingrasamant natural acasa
  • Îngrășământ natural obținut din drojdie

Datorită drojdiei, plantele tale vor căpăta imunitate, ceea ce duce la o recoltă fructuoasă. Acest îngrășământ natural se obține destul de simplu. Poți folosi pulbere uscată, drojdie proaspătă de brutar sau granule.

Amestecă cinci litri de apă caldă cu un kg de drojdie proaspătă. Imediat înainte de hrănire, diluează îngrășământul cu un raport de apă de 1:10. O altă variantă este să combini cinci litri de apă caldă cu o lingură de zahăr și cinci g de drojdie uscată. Apoi lasă amestecul rezultat timp de circa 3 ore. Înainte de momeală diluează cu apă într-un raport de 1: 5.

  • Îngrășământ natural obținut din cafea

Ai acasă narcise, gălbenele, pătrunjel sau cartof dulce? Ei bine, atunci acest îngrășământ trebuie să se regăsească pe lista ta de grădinărit. Cafeaua are capacitatea de a menține nivelul de azot necesar, precum și nivelul de aciditate în astfel de plante și este un produs disponibil în fiecare bucătărie.

Există două moduri de a folosi zațul de cafea: fie poți presăra uniform zațul de cafea peste stratul superior al solului, fie îl poți dilua în apă proaspătă și îl poți picura peste plantele tale.

  • Îngrășământ natural obținut din oțet

Oțetul este un alt îngrășământ care va ridica nivelul alcalin al plantelor din ghiveci. În afară de creșterea alcalinității, acesta ține la distanță furnicile. De asemenea, oțetul ajută plantele să scape de buruieni. Nu turna direct oțetul alb în sol, ci amestecă-l mai întâi cu apa proaspătă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...