Înghețată restrasă de la vânzare. O substanță toxică a fost descoperită în desertul răcoritor

Stan Filon 08.08.2022, 18:03
Înghețată restrasă de la vânzare. O substanță toxică a fost descoperită în desertul răcoritor

Un nou lot de înghețată a fost retrasă de la vânzare, după ce s-a constatat că acesta conține o substanță toxică. Vorbim despre înghețata Haagen-Dazs, care se găsea la vânzare în marile reţele de supermarketuri. S-a constatat că această înghețată conținea urme de e 2-Cloroetanol, conform unui comunicat postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Înghețată restrasă de la vânzare

Cea care a constatat neconformitatea înghețatei respective a fost chiar producătorul General Mills, fabricantul Häagen-Dazs. Acesta a decis rechemarea voluntară a unora dintre produsele sale de înghețată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs. Retragerea înghețatei de la vânzare este o măsură întreprinsă ca precauție.

„Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză. După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate.

Inghetata retrasa de la vanzare
Inghetata retrasa de la vanzare

Urme de 2-Cloroetanol

Häagen-Dazs din toate punctele de vânzare din România. Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Cumpărătorii trebuie să știe că este vorba mai exact despre înghețata Haagen-Dazs Belgian Chocolate 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml și Belgian Chocolate 24X95 ml.

„La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață. Instrucțiuni pentru consumatori. Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă”, arată producătorul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...