Înghețata inedită cu care brașovenii s-au remarcat la o expoziție. Ce arome autentic românești se ascund în spatele sortimentelor

Beatrice Dumitru 21.03.2023, 18:28
Înghețata inedită cu care brașovenii s-au remarcat la o expoziție. Ce arome autentic românești se ascund în spatele sortimentelor

Înghețata este, probabil, cel mai popular desert din lume. Aceasta are diferite arome, dar cea de ciocolată și vanilie rămân favorite. Însă câștigă teren și alte sortimente, iar producătorii se întrec în a oferi clienților arome noi și deosebite. Este cazul unui fabricant din Brașov care a făcut înghețată cu arome autentic românești. Ce sortimente a prezentat la o expoziție.

Înghețată cu arome autentic românești

În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a consumului de înghețată, potrivit Asociației Internaționale de Produse Lactate (IDFA), un grup comercial de producători de lactate. O persoană din Statele Unite consumă, în medie, aproximativ 22 de kilograme de înghețată pe an. De aceea și producătorii se întrec să vină cu noutăți pe piață.

Un producător din Brașov s-a prezentat la cea de-a 14 ediție a Expoziției Gastropan, organizată în același oraș în week-end, cu o serie nouă de sortimente de înghețată, unele bazate pe băuturi alcoolice. De exemplu, înghețata cu gust de bere, după ce în alți ani a prezentat deliciosul desert cu aromă de pălincă sau vin.

Înghețata inedită cu care brașovenii s-au remarcat la o expoziție. Ce arome autentic românești se ascund în spatele sortimentelor
Înghețata a fost creată pentru prima dată în urmă cu 4.000 de ani în China.

În anii precedenți am făcut din pălincă de prune, am făcut din Tokay, un vin din Ungaria foarte dulce. Dacă vă place un vin anume, de ce să nu puteți să-l gustați în formă de înghețată?”, a întrebat Sandor Baloga, directorul de producție al firmei brașovene.

Un alt sortiment inedit de înghețată

Producătorul susține că fiind vorba de o cantitate foarte mică de alcool, după ce mâncăm o asemenea înghețată șoferii pot urca liniștiți la volan.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Firma face două tipuri de înghețată: unul bazat pe apă, din care se prepară o înghețată mai lejeră și un alt tip mai cremos, care se completează foarte bine cu gusturile de fructe și nu numai.

Între noutățile anului 2023 găsim kefir cu semințe de dovleac. Pentru doamne avem o înghețată cu biluțe de miere și cereale. Avem o linie în care baza este fără zahăr și se pot face multe gusturi, pentru că lumea înghețatei este una foarte, foarte interesantă”, a mai spus reprezentatntul firmei brașovene.

Înghețata a fost creată pentru prima dată în urmă cu 4.000 de ani în China, cu ingrediente pe bază de orez, condimente, gheață, lapte și smântână fină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...