ING face modificări radicale de la 1 mai. Toți clienții trebuie să afle

Ana Anitoiu 27.04.2022, 15:29
ING face modificări radicale de la 1 mai. Toți clienții trebuie să afle

ING face modificări radicale de la 1 mai. Schimbările pe care le va institui banca olandeză în România începând de la această dată se referă la câteva bonusuri de dobândă, precum și la unele restricții pentru clienții săi, cum ar fi stabilirea unei sume maxime pe care aceștia o pot depune.

De ce creșteri de dobândă vor beneficia clienții ING

ING a anunțat că toate conturile de economii ale clienților săi vor beneficia de o creștere de dobândă, începând cu data de 1 mai. Această majorare va fi de la 0,4% la 0,75% pentru contul de economii și cel de economii pentru copii.

În plus, Depozitul Bonus revine în aplicația de internet și mobile banking ING Home’Bank cu o ofertă de 3% pentru primele 4 luni la depozitele deschise în perioada aprilie – mai. Clienții pot scoate banii și înainte de scadență, fără să piardă dobânda acumulată între timp. După perioada de patru luni, sumele se întorc în contul ING economii, iar dobânda revine la nivelul aferent acestuia din acel moment.

Depozitul Bonus poate fi accesat în aplicația ING Home’Bank la secțiunea Produse/ Economii și Investiții. Transferul se poate face rapid, printr-o tranzacție între conturile clientului. Deși este un depozit la termen, produsul este unul flexibil. Clienții îl pot lichida chiar înainte de scadență, fără să piardă dobânda acumulată până la retragerea banilor.

ING face modificari radicale de la 1 mai
ING Bank

Ce se va întâmpla cu conturile în euro la ING

De asemenea, ING a anunțat că începând cu data de 30 aprilie, clienții nu vor mai putea face depozite în euro. De altfel, dobânda pentru toate depozitele în euro a devenit 0% pe an de la 1 februarie. În plus, clienților le va fi permis să dețină un singur cont curent în lei şi în fiecare altă valută disponibilă.

„Îți reamintim că nu ai neapărată nevoie de un cont de euro deoarece poți face plăți în euro direct cu un card atașat unui cont în lei și se va aplica același curs de schimb valutar ca pentru o tranzacție de schimb valutar efectuată prin Home’Bank”, a transmis ING Bank pentru clienții săi, adăugând că, începând cu luna iunie 2022, se vor putea face din aplicația Home’Bank transferuri în valută direct din contul de lei.

Modificările pe care ING Bank le impune pentru depozitele şi conturile curente în euro nu se opresc aici. Banca din România al cărei sediu principal se află în Amsterdam, Olanda, a anunțat că suma maximă pe care un client o poate avea în conturi curente, de economii sau depozite în euro este de 100.000 de euro per client.

Tot ce depășește suma menționată va fi comisionat suplimentar. Mai exact, cu 0,017% pe lună pentru soldul cumulat ce depăşeşte limita de 100.000 de euro. Comisionarea se va face în data de 5 a fiecărei luni. Comisionul de administrare pentru conturile în euro ce nu depăşesc 100.000 de euro va creşte de la 1 mai 2022 de la 2 la 3 euro pe lună.

Mai mult, suma tuturor disponibilităţilor băneşti ale unui client ING nu trebuie să depăşească 5 milioane de lei. Adică aproximativ un milion de euro. Altfel, banca îşi rezervă dreptul să le ceară clienților să-și transfere surplusul la alte bănci sau chiar să-și înceteze relaţia cu ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...