Cum arată și ce scrie în scrisorile false trimise de escroci în numele ING Bank. Orice client al băncii este vizat

Emanuela Pană, Narcisa Tomulescu 23.05.2021, 09:07

Clienții ING Bank sunt îndemnați să fie precauți în această perioadă, întrucât escrocii trimit scrisori false în numele băncii și se pare că imită destul de bine identitatea corporativă: literele par a fi tipărite pe papetăria ING. Care este ideea din spatele acestei încercări de înșelătorie, precum și alte detalii la care trebuie să fiți atenți, în continuare.

Escrocii trimit scrisori false în numele ING Bank

Escrocii dau o altă lovitură în stil mare și trimit scrisori false în numele Ing Bank. Încercând să aibă acces mai ușor la clienții băncii prin faptul că se folosesc de e-mailul fizic (văzut ca fiind de încredere), șarlatanii încearcă să „pună mâna“ pe cardul bancar al clienților, dar și pe codul PIN.

Nu în urmă cu mult timp, o persoană care a știut că are de-a face cu o tentativă de înșelătorie a raportat imediat primirea unei astfel de scrisori. Motivul a fost unul întemeiat: majoritatea covârșitoare a phishing-urilor și a escrocheriilor bancare vin sub forma unor e-mailuri și mesaje text false, însă o scrisoare fizică de la escroci este destul de excepțională, notează opgelicht.avrotros.nl.

Este de așteptat ca scrisoarea să fi fost trimisă către mai multe persoane, fapt pentru care conducerea băncii îi îndeamnă pe clienți să fie atenți. Prin urmare, acum că ai aflat de această înșelătorie, s-ar putea să nu fie o idee proastă să avertizezi persoanele în vârstă din zona ta că există scrisori false de la bancă în circulație.

Cu siguranță, cei care fac parte din categoria obișnuită să se ocupe de lucruri prin poștă pot fi mai susceptibili la acest tip de infracțiuni.

Ce este frapant la această scrisoare?

Expeditorul are numele, adresa și locul de reședință, pentru că, în caz contrar, scrisoarea falsă nu ar intra în posesia dvs. Scuza folosită de escroci este următoarea: cardul dvs. de debit curent urmează să expire în curând. Prin urmare, ce aveți de făcut este să îl trimiteți către compania (inexistentă!) Euro Card, situată de obicei într-o clădire de apartamente unde escrocii pot goli cutia poștală.

Citește și: ING Bank le cere clienților să spună de unde au bani. Decizie fără precedent: se închid conturile | Poziția ING Bank România

Orice client al băncii este vizat

Așadar, înainte de toate ar trebui să ne întrebăm: ar găzdui cu adevărat apartamentul cu pricina o sucursală oficială ING sau un punct de reciclare pentru carduri bancare vechi? Răspunsul este, bineînțeles, nu.

scrisori false in numele ing bank
Cum arată și ce scrie în scrisorile false trimise în numele ING Bank

Ce vor excrocii de la tine?

Escrocii își doresc cardul bancar plus codul PIN, alături de mai multe informații. Ideea din spatele acestei scamatorii este că totul ar trebui să pară cât mai oficial posibil, cu toate că nu există nicio bancă care să funcționeze cu adevărat în acest fel.

Haideți să aflăm împreună ce informații solicită șarlatanii și ce promit:

  • Informațiile dvs. personale pentru a vă verifica identitatea;
  • Detaliile adresei dvs. Noul card de debit va fi livrat prin poștă la adresa specificată;
  • Informațiile contului dvs. Contul curent și numărul cardului nu vor expira, codul dvs. PIN-ul va fi înlocuit automat atunci când solicitați un nou card de debit. Veți primi noul cod PIN prin poștă împreună cu noul dvs. card de debit.
  • Scanerul dvs. ING. Un nou scaner vine cu un nou card de debit. Dacă nu aveți un scaner ING, puteți lăsa această secțiune necompletată.
În plus, așa-numitul formular de returnare solicită următoarele informații:
  • Prenumele dvs.;
  • Data de naștere (zz-ll-aa);
  • Numele străzii dvs. + numărul casei;
  • Codul poștal;
  • Locul dvs. de reședință;
  • Numarul de telefon.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe