Incredibil. Gestul pe care trebuie să-l facă Antena 1 sau Pro TV în caz de probleme tehnice. Doar așa pot evita amenzi record!

Emanuela Pană 18.09.2021, 12:07
Incredibil. Gestul pe care trebuie să-l facă Antena 1 sau Pro TV în caz de probleme tehnice. Doar așa pot evita amenzi record!

La o perioadă de timp, grila de programe a unor posturi TV suferă o serie de modificări, precum schimbarea zilei sau a orei la care sunt difuzate anumite emisiuni, show-uri sau jurnale, sau chiar eliminarea acestora din cauza audiențelor scăzute. De asemenea, problemele pot fi și de natură tehnică. În astfel de situații, conducerea canalelor de televiziune au obligația de a face ceva pentru a evita aplicarea unor amenzi. Despre ce gest este vorba, afli în continuare.

Ce trebuie să facă Antena 1 sau Pro TV în caz de probleme tehnice

Grila de programe a posturilor TV se modifică la o anumită perioadă de timp, cauzele fiind diverse. De exemplu, Pro TV a anunțat de curând că unul dintre cele mai longevive și apreciate show-uri de talente din țara noastră dispare din grila de toamnă. Ați ghicit, este vorba despre celebra emisiune „Vocea României“, care nu apare în programa de toamnă a postului din Pache Protopopescu. În schimb, Pro TV a pregătit pentru telespectatorii săi două emisiuni nou-nouțe, și anume „Superstar România“, un show de talente și „Căsătoriți pe nevăzute“, o emisiune matrimonială destinată celor care nu au avut noroc în dragoste.

Pro TV nu este singurul post de televiziune care a făcut schimbări majore în ceea ce privește grila de toamnă. După terminarea sezonului 9 „Chefi la cuțite“, Antena 1 a început să difuzeze „Poftiți la circ“, emisiune moderată de nea Marin Barbu.

Astfel de schimbări au loc în mod obișnuit în grila de programe a posturilor TV, unul dintre principalele motive fiind audiențele scăzute înregistrate de unele emisiuni, nu este și cazul celor două menționate mai sus. Un alt motiv ar putea fi defecțiunile tehnice sau, cu precădere în ultima vreme, îmbolnăvirea unor moderatori (cazuri de COVID, de exemplu).

În cazul în care un post TV decide să renunțe la o emisiune ori un jurnal din motive tehnice, șefii postului de televiziune au îndatorirea de a anunța Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la problemele care au intervenit, deoarece, în caz contrar, riscă amenzi usturătoare.

Citește și: Șefii de la Pro TV îi fac toate poftele Mihaelei Rădulescu. Cum au convins-o să prezinte noua emisiune a postului

Cum arată grila de toamnă a celor două televiziuni rivale

Toamna se numără bobocii, iar Antena 1 și Pro TV numără producții care mai de care mai spectaculoase. Posturile TV au făcut anunțuri cu privire la ce-i așteaptă pe telespectatori începând cu luna septembrie. Spoturile de promovare ale producțiilor au fost deja difuzate pe micul ecran, dar și pe pagina de Youtube a canalelor de televiziune.

Cum arată grila de toamnă de la Pro TV:

 • Superstar România (primul sezon);
 • Masked Singer România (sezonul 2);
 • Căsătoriţi pe nevăzute (primul sezon);
 • Serialul Vlad (sezonul 4 – ultimul);
 • Visuri la cheie (sezonul 8);
 • Las Fierbinţi (sezonul 19).

Cum arată grila de toamnă de la Antena 1: 

 • X Factor (sezonul 10);
 • Serialul Adela (sezonul 2: Adevăr și Eliberare);
 • Asia Express: Drumul Împăraților (sezonul 4);
 • Matinalul Neața cu Răzvan și Dani;
 • Emisiunea Mireasa (sezonul 3);
 • Stand-Up Revolution (producție nouă);
 • Concursul Splash, vedete la apă (sezon nou).