Incident straniu la Roland Garros. O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă

Gabriel Peneș 03.06.2021, 13:42
Incident straniu la Roland Garros. O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă

Incident straniu la Roland Garros. O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă. Ediția din acest an a turneului de Grand Slam devine una dintre cele mai ciudate din istorie. Și nu din cauza rezultatelor sportive. Două dintre favoritele competiției pariziene au decis să se retragă din diferite motive, după ce trecuseră cu bine de turul 1.

Incident straniu la Roland Garros

E tot mai clar că ediția 2021 a marelui turneu parizian tinde să devină una neobișnuită. Incident straniu la Roland Garros, după retragerea favoritei numărul 2, nipona Naomi Osaka. „Balul” ciudățeniilor a fost deschis de jucătoarea de pe locul 2 WTA. Osaka a imit lumea tenisului cu declarațiile sale în care arăta acuzator pe conferințele de presă și presiunea pe care întrebările jurnaliștilor o pun asupra sportivilor. Și mai ales asupra ei. Ea a mărturisit că se confruntă cu probleme de anxietate și depresie și va refuza să mai dea vină la conferințele de presă.

De multe ori am impresia că jurnaliștii nu respectă deloc starea de sănătate mentală a sportivilor. De cele mai multe ori se pun aceleași întrebări, la care am mai răspuns de multe ori. Sau chestiuni care mă fac să mă îndoiesc de mine. Iar eu nu vreau să am de-a face cu oameni care se îndoiesc de mine. Consider că, de multe ori, conferințele de presă reprezintă un mod prin care un om este lovit când este la pământ. De aceea, nu voi mai participa”, a declarat Osaka.

Și s-a ținut de cuvânt, ea boicotând întâlnirea cu presa de după victoria din primul tur, în fața româncei Patricia Țig. După amenda dată de organizatori și avertismentul WTA că ar putea fi suspendată de la alte turnee importante, Osaka a decis să se retragă de la Roland Garros. Bafta Anei Bogdan, care ar fi trebuit să o întâlnească pe niponă în turul 2 și care s-a calificat automat în următoarea fază a competiției.

Incident straniu la Roland Garros. O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă
Incident straniu la Roland Garros. O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă

O sportivă celebră s-a retras după ce s-a accidentat la conferința de presă

Că nu fac bine conferințele de presă a simțit pe pielea ei și o altă jucătoare de top. Dar din cu totul alte motive. Aproape incredibil, cehoaica Petra Kvitova a călcat strâmb la întâlnirea cu ziariștii și a fost nevoită să abandoneze.

Kvitova, a 11-a favorită a turneului, tocmai câștigase partida din primul tur, 6-7, 7-6, 6-1 cu Greetje Minnen (Belgia). Ea deține două trofee la Wimbledon și a ajuns de două ori și în semifinale la Roland Garros. Anunțul abandonului a fost făcut de jucătoarea de 31 de ani pe contul ei de Twitter.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Roland Garros. În timpul conferinței de presă de duminică, după prima victorie, am căzut și m-am accidentat la gleznă. Din nefericire, după un RMN și discuții îndelungate cu oamenii din staff, am luat o decizie grea. Este mai înțelept să nu mai joc. Este un ghionion incredibil ce s-a întâmplat, dar voi rămâne puternică și voi munci pentru a mă recupera. Vreau să revin în sezonul pe iarbă!”, a scris Kvitova pe Twitter.

Firește, una dintre marile absente de la Roland Garros este Simona Halep. Ea s-a accidentat la mușchiul gambei stângi în timpul turneului de la Roma și se află în plină recuperare.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe