Incident grav la Vaslui. Copil de trei ani mușcat de câinele familiei

Beatrice Dumitru 29.08.2022, 16:06
Incident grav la Vaslui. Copil de trei ani mușcat de câinele familiei

Un copil în vârstă de trei ani din comuna Dodeşti, județul Vaslui, a suferit mai multe răni în zona feţei după ce a fost atacat de câinele familiei, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui. Copiii sunt cele mai frecvente victime ale mușcăturilor de câine.

Copil mușcat de câinele familiei

Ambulanța SMURD  s-a deplasat luni după-amiază în localitatea Urdești, comuna Dodești, pentru a acorda primul ajutor medical unul copil în vârstă de trei ani care fusese mușcat de câinele familiei.

Băiețelul prezenta multiple leziuni în zona facială și a primit primul ajutor din partea echipajului medical. Copilul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad.

Incident grav la Vaslui. Copil de trei ani mușact de câinele familiei
Copilul a fost transoortat la spital.

La sosirea echipajului de intervenţie a fost găsit un băieţel care prezenta multiple leziuni în zona facială, rănile fiind produse după ce minorul a fost atacat de câinele familiei. După ce a primit primul ajutor, iar rănile i-au fost dezinfectate şi bandajate, copilul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. În ambulanţă, copilul s-a strâns în braţele unei tinere paramedic voluntar şi nu i-a mai dat acesteia drumul până la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al , Marius Stanciu.

Câinele nu este dintr-o rasă agresivă

Cel mai probabil, copilul va fi transferat la o unitate medicală din municipiul Iași. Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, câinele nu era unul dintr-o rasă agresivă, iar poliţiştii au demarat verificări în acest caz.

În luna martie a acestui an un alt caz de acest fel s-a petrecut în județul Prahova. Un copil în vârstă de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, cu un număr de aproximativ 40 de răni, după ce a fost mușcat de Rottweiller-ul familiei.

Tot la începutul acestui an, a avut loc un alt caz în județul Dîmbovița. Un copil de 6 ani a murit după ce a fost mușcat de gât de câinele familiei, în momentul în care a ieșit în curtea casei.

Aproape una din cinci persoane mușcate de câini au nevoie de îngrijire medicală. Toate rănile mușcate de câine, chiar și cele minore, ar trebui monitorizate până când sunt complet vindecate. Mușcăturile grave de animale se pot infecta, dacă nu sunt verificate și tratate rapid.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...