Închisoare cu executare pentru un bărbat care a omorât un câine. E premieră în România. Câți bani a primit stăpânul drept despăgubiri

Nicu Stan 19.01.2022, 11:48
Închisoare cu executare pentru un bărbat care a omorât un câine. E premieră în România. Câți bani a primit stăpânul drept despăgubiri

Este premieră în România după ce s-a dat închisoare cu executare pentru un bărbat care a omorât un câine. Câți bani a primit stăpânul animalului omorât drept despăgubiri. Întâmplarea a avut loc în urmă cu trei ani, iar sentința primită de bărbat este definitivă, fiind prima de acest fel anunțată de o instanță din țara noastră.

Premieră în Justiție. Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a ucis un câine. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce în urmă cu trei ani a ucis câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel dată de o instanță din România.

Decizia aparține Curții de Apel Galați, este definitivă și a fost anunțată pe 17 ianuarie, la circa trei ani de la întâmplarea incidentului nefericit.

Cainele ucis facea parte din rasa Amstaff
Cainele ucis facea parte din rasa Amstaff

Câinele a fost înjunghiat

Patrupedul a fost omorât cu un cuțit chiar pe scara blocului în timp ce cei doi bărbați se certau din cauza unor țurțuri. Astfel, proprietarul câinelui a făcut plângere la Poliție și i s-a dat câștig de cauză în urma procesului.

„După trei ani de judecată, astăzi s-a luat decizia definitivă de a-l pedepsi pe cel care mi-a omorât câinele. Mă bucur pentru că i-au dat pedeapsa maximă. A fost condamnat la un an cu executare. Cred că și-a făcut bagajul, l-am văzut în fața blocului, se pregătește pentru închisoare”, a spus proprietarul animalului ucis.

Proprietarul cîinelui ucis va primi și o sumă de bani

Conform deciziei instanței, proprietarul câinelui va primi și suma de 5.000 de lei drept despăgubiri morale. Proprietarul câinelui ucis a anunțat că va dona banii asociației Ajutați-l pe Lăbuș din Galați.

„Mă bucur că instanța ia decizii față de cei care maltratează animale. Sper că această decizie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, în sfârșit se aplică pedeapsa maximă pentru astfel de fapte. Mulțumesc proprietarului care a anunțat că va dona banii asociației, suma este binevenită, avem mulți câini de salvat”, a declarat Corina Grigore, președintele asociației gălățene, conform Mediafax.

Ce a făcut proprietarul după pierderea tragică a câinelui

Câinele care a murit este de rasă Amstaff, avea vârsta de 12 ani, era microcipat și figura în evidențele Poliției.

Nu în ultimul rând, proprietarul cățelei ucise de vecinul furios, la scurt timp de la nefericitul eveniment, a hotărât să își cumpere alt câine exact din aceiași rasă. În plus, bărbatul, în memoria cățelei care a fost ucisă, a numit-o pe noua membră a familiei tot cu același nume, Rita.

Urmăriți Impact.ro și pe