Începe etapa a III-a de vaccinare! De când se fac înscrierile

Stan Filon 14.03.2021, 23:15
Începe etapa a III-a de vaccinare! De când se fac înscrierile

Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze! Platforma de vaccinare pentru persoanele din faza a III-a va fi disponibilă începând de luni, 15 martie 2021! Aceasta a fost activată duminică, 14 martie, la ora 18.30, potrivit biziday.ro.

De când se fac înscrierile pentru etapa a III-a de vaccinare

Imediat după ce a fost lansată, platforma a întâmpinat deja probleme. Se pare că numărul mare de accesări a dus la problemele tehnice. Autprotățile au anunțat că procedura de programare este aceeași ca și până acum, iar listele de așteptare se vor activa începând de luni, spun autoritățile. Toate persoanele care doresc să se vaccineze se pot programa deja, dacă găsesc un loc disponibil.

”În acest moment se realizează un update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare, în conformitate cu cerințele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată pe site.

De cand se fac inscrierile pentru etapa a III-a de vaccinare
De cand se fac inscrierile pentru etapa a III-a de vaccinare

Pacienții nu pot alege tipul de vaccin

Important de menționat este faptul că cei care aleg să se vaccineze nu pot opta pentru tipul de vaccin cu care să fie imunizați. ”În momentul în care platforma vă face programarea vaccinării vi se comunică automat şi data rapelului. Dacă rapelul este la 21 de zile, aţi fost programat pentru o doză Pfizer, dacă este la un interval de 28-35 de zile veţi primi Moderna, iar dacă este la o distanţă de opt săptămâni, aţi fost programat pentru vaccinare cu AstraZeneca”, potrivit sursei citate.

Platforma va permite unei persoane să se înscrie pe o singură listă, la un singur centru de vaccinare, din judeţul în care îşi declară rezidenţa în platformă (nu trebuie să fie neapărat cea din buletin). Schimbarea rezidenţei în platformă permite înscrierea pe lista de aşteptare la un centru din judeţul respectiv.

Trebuie specificat faptul că persoanele vulnerabile vor avea în continuare prioritate. Listele de aşteptare de la un centru vor aloca zilnic 75% din locuri persoanelor de peste 65 de ani şi celor cu boli cronice, dacă există în aşteptare, până la vaccinarea acestora doar 25% din locurile zilnice fiind alocate persoanelor din Catg III B (sub 65 de ani, fără afecţiuni).  Acestea din urmă vor fi programate la vaccinare în ordinea înscrierii. O persoană se poate răzgândi în privinţa centrului de vaccinare şi se poate înscrie pe o altă listă, dar va ieşi automat de pe lista pe care s-a înscris iniţial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...