EXCLUSIV. Cum a învins Nelu Vlad, alias „Mister Azur”, COVID-19: „Trei zile m-am chinuit, am stat la pat”

Alexandru Catalan 12.11.2020, 19:33
EXCLUSIV. Cum a învins Nelu Vlad, alias „Mister Azur”, COVID-19: „Trei zile m-am chinuit, am stat la pat”

Nelu Vlad a câștigat lupta cu Coronavirusul. Nelu Vlad, alias Mister Azur cum îl alintă prietenii, a reuşit să scape cu bine din ghearele COVID-19. După o lună de la contactarea celebrei boli care a îmbolnăvit până azi peste 50 de milioane de pământeni, ucigând peste 1.250.000 dintre bolnavi, Nelu Vlad spune că i-au revenit puterile şi că a luat-o de la capăt cu muzica.

Cum a învins Nelu Vlad COVID-19

„Nu a fost deloc simplu, deşi cred, până azi, că am contactat o formă simplă a bolii COVID-19. Cu toate astea, din cele 15 zile de izolare şi de stat la pat, vreo două sau trei au fost dificile. M-a chinuit nenorocitul ăla, dar şi eu m-am ţinut tare”, a declarat Nelu Vlad pentru impact.ro.

Pe de altă parte, recunoaşte că vârsta, a împlinit 70 de ani, nu i-a fost un aliat în recenta încercare. Încearcă s-o dea însă pe glumă:

„Am fost fierar betonist în cariera mea, chiar dacă doar pentru câteva luni, aşa că nu mă dădeam bătut cu una, cu două!”.

Nelu Vlad și băieții săi din trupa Azur, alături de Cătălin Moroșanu, vedeta galelor de luptă

În compensaţie însă, cel supranumit „Azur”, după numele propriei formaţii, mai crede că dorinţa sa de a cânta a fost cea care l-a ajutat şi în bătălia cu temutul virus. El spune că va continua să cânte mult timp de acolo, fiindcă nu te poţi opune pasiunii de a-i face fericiţi pe cei din jurul tău. El spune că în perioada în care a fost bolnav a dus dorul concertelor şi fanilor săi.

„Mi-am amintit, spre exemplu, cum toţi mă strigau, la început, când nu mă cunoaşteau la fel de bine, domnul Azur. Toată ziua, bună ziua, eram domnul Azur în sus, domnul Azur în jos.  Nu ne faceţi şi nouă o cântare, domnule Azur? O dedicaţie pentru mine şi prietenii mei, domnule Azur? În timp am înţeles că acest mod de adresare venea din inima fanilor şi dintr-un fel de respect pe care nu l-am înţeles din primul moment. Azi, lumea îmi spune nea Nelu… îmi cam lipseşte domnul Azur! (râde)”, rememorează Nelu Vlad din clipele sale de glorie.

Nelu Vlad va filma pentru Revelion și își va scrie memoriile

În aceste zile, Nelu Vlad şi colegii săi din trupă se pregătesc să răspundă cererilor primite de a filma pentru programele de Revelion ale mai multor televiziuni centrale.

„Anul acesta am început mult mai devreme cu înregistrarea programelor de Anul Nou. Din nou, în toată povestea asta este băgat şi Covid-ul, cum altfel (râde!). Fiindcă toţi se tem că numărul de cazuri ar putea creşte, iar autorităţile, ca o reacţie normal într-un fel, să înăsprească restricţiile şi să ne blocheze iar în case, cum au făcut şi în primăvară. Aşa că m-am trezit chemat, în acelaşi timp mai peste tot, şi la Antene, şi la Kanal D, şi la altele. Nici nu ştiu dacă voi putea să le onorez pe toate şi mă tem că voi face, ca niciodată, o selecţie între ele”, precizează acelaşi Nelu Vlad.

De sărbători însă, Nelu Vlad are planuri mari: este decis să-şi scrie memoriile.

„Vor fi multe, multe surprize. Deja nu ştiu unde vor încăpea toate, fiindcă nu vreau să plictisesc lumea. Dar am trecut prin atâtea şi atâtea, încât vreau să le spun tuturor şi să ne amuzăm împreună”, susţine Nelu Vlad, părintele unui stil aparte în muzica românească, maneaua lăutărească interpretată în manieră pop, cu un succes enorm la public.

Urmăriți Impact.ro și pe