Incendiu violent în București. Mesaj RO-Alert. Pompierii intervin de urgență

Stan Filon 26.07.2023, 20:51
Incendiu violent în București. Mesaj RO-Alert. Pompierii intervin de urgență

Incendiu de proporții în acest moment în zona Piața Muncii din București, acolo unde pompierii au intervenit deja pentru stingerea flăcărilor care au cuprins trei case! Oamenii au fost evacuați de urgență și au fost semnalate și victime.

Incendiu violent în apropiere de București

UPDATE:

Sublocotenent Ana Covașniuc, din cadrul ISU București, a oferit detalii cu privire la desfășurarea acțiunii de stingere a incendiului, despre starea victimelor și despre primele evaluări ale pagubelor:

 „In aceasta dupa amiaza, in jurul orei 14:40 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii Bucureștii Noi a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs pe Intrarea Sectorului din Capitală. Intervenția pompierilor a fost una destul de dificilă din cauza accesului greu pentru autospeciale, căile de acces fiind foarte înguste din cauza mașinilor parcate pe margine

Au fost asistate medical persoanele, una cu arsuri la membrele inferioare, care a fost transportată la spital, o persoană cu o plagă la unul din membrele superioare, o persoană cu atac de panică și o persoană expusă la fum. Au intervenit 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și opt echipaje SMURD.

In acest moement incendiul este localizat, se lucrează în continuare la lichidare. Suprafața afectată totală este de aproximativ 700 metri patrati și bilanțul estimativ al proprietăților până la acest moment este de 17 proprietăți afectate. Acest lucru se datorează modului de amplasare al proprietăților. Acestea sunt aproape lipite una de alta. Persoanele din blocurile din apropiere s-au autoevacuat. O probabilă cauza a incendiului va fi stabilită în momentul în care incendiul va fi lichidat”, a spus reprezentantul ISU București.

UPDATE:

Din cauza intensității incendiului, pompierii au fost nevoiți să suplimenteze dispozitivul de la 12 la 20 de autospeciale.

Așadar, invervenție de urgență a pompierilor chiar în zona Piața Muncii din București,  unde a izbucnit un incendiu de proporții la o locuință. Flăcările s-au extins însă rapid și la alte două case din apropiere.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs pe intrarea Sectorului din mun. București. Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului a 3 case.

Incendiu violent in apropiere de Bucuresti
Incendiu violent in apropiere de Bucuresti

Două persoane au ajuns la spital

Până în acest moment au fost evacuate 2 persoane, 2 persoane solicită îngrijiri medicale (una din cele doua persoane prezintă arsuri la nivelul membrului inferior, iar cea de-a doua intoxicată cu fum).

În acest moment se lucrează la localizarea incendiului. Accesul autospecialelor se realizează cu dificultate. Alertate 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea și 3 ambulante SMURD. Misiunea este în dinamică, revenim cu date” – mesaj ISUBIF.

Oamenii din apropierea incendiului au primit un mesaj de tip Ro-Alert prin care au fost sfătuiți să stea departe de zona incendiului și au fost sfătuiți să-și închidă ferestrele pentru a evita contactul cu fumul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...