Incendiu puternic în Giurgiu. Flăcările afectează şi izolaţia ţevilor de căldură

Ioana Bucur 28.01.2022, 19:54
Incendiu puternic în Giurgiu. Flăcările afectează şi izolaţia ţevilor de căldură

Incendiu uriaș în Giurgiu, vineri seara. Flăcările au cuprins vegetația uscată și izolația țevilor de căldură, în zona cunoscută ca Valea lui Gheorghiţă – un teren viran cu o suprafață de câteva zeci de hectare din centrul orașului.

Incendiu în Giurgiu

Un incendiu de proporții a izbucnit, vineri seara, în Giurgiu. Din primele informații, flăcările au cuprins un teren viran de câteva zeci de hectare în centrul oraşului, denumit Valea lui Gheorghiţă, afectând vegetația uscată și izolația țevilor de căldură.

Pompierii intervin deja pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. Potrivit ISU Giurgiu, au fost observate mai multe focare.

Jurnaliștii de la giurgiuveanul.ro precizează că incendiul a afectat vegetația uscată și izolația țevilor de căldură.

Primul incendiu pe str. Cărămidarii Vechi a fost sesizat în jurul orei 13.30. A ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 1.5 ha.

Al doilea incendiu a fost sesizat în jurul orei 15:45. A ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Cauza probabilă de producere acestora a fost focul deschis în spații deschise.

Al treilea incendiu a fost sesizat în jurul orei 17:30.

Ultimul s-a manifestat cu degajarea unui fum dens din cauza faptului că au ars traverse de cale ferată, iar flăcările s-au extins și la izolația țevilor de termoficare. Din acest motiv au fost sesizați și reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu.

În acest incendiu au ars vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp, izolația țevilor de termoficare pe circa 150 ml și 7 traverse de cale ferată din lemn.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, cercetările fiind continuate de Poliție.

Incendiu puternic în Giurgiu. Flăcările afectează şi izolaţia ţevilor de căldură

Accident ecologic la marginea municipiului Ploieşti

Tot vineri, cantităţi importante de produs petrolier s-au deversat pe sol, într-un cartier rezidenţial de la marginea municipiului Ploieşti, după ce o conductă de transport s-a spart. Prefectura Prahova arată că avaria s-ar fi produs din cauza coroziunii conductei.

Cauza probabilă a avariei o reprezintă „coroziunea conductei care se afla în pompare”, a transmis  Prefectura Prahova.

Instituţia menţionează că prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a cerut instituţiilor deconcentrate „să asigure în continuare delimitarea porţiunii respective pentru a oferi siguranţa locuitorilor din zonă până când echipajele de intervenţie şi mentenanţă ale societăţii pentru servicii specializate de transport petrolier vor definitiva reparaţia conductei şi curăţarea zonei”.

Deversarea a afectat o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, precizează oficiali din cadrul ISU Prahova.

Zona a fost izolată pentru a se evita riscul producerii unui incendiu.

Cartierul în care s-a produs incidentul este situat la ieşire din Ploieşti către Braşov şi este un cartier de vile, centre comerciale şi restaurante care se întinde parţial în municipiul Ploieşti şi parţial în comuna Blejoi.

Urmăriți Impact.ro și pe