Incendiu puternic la o fabrică de cauciucuri din Dej. Zeci de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor

Badea Violeta 12.05.2022, 13:20

Un incendiu violent a izbucnit joi dimineață, 12 mai, la o fabrică de cauciucuri de pe raza municipiului Dej. Degajările mari de fum au putut fi observate de la zeci de kilometri distanță. Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin pentru stingerea flăcărilor, unde o hală este în pericol de prăbuşire. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestate a fost transmis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Incendiu violent la Dej, la o fabrică de cauciucuri

În cursul acestei dimineți, un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit la o fabrică de cauciucuri din municipiul Dej din județul Cluj. Autoritățile au emis un mesaj Ro Alert pentru prevenirea locuitorilor din zonă. Conform ISU Cluj, pompierii intervin în aceste momente pentru stingerea flăcărilor uriașe.

„Intervenție complexă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală din municipiul Dej În aceste momente pompierii clujeni intervin pentru stingerea unui amplu incendiu care a cuprins hala unui operator economic care produce cauciucuri.

La fața locului au fost dislocate 4 autospeciale de stingere , 3 autoscări și 1 ambulanță SMURD. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, in sprijinul echipejelor operative au mai fost alocate 1 autospecială de stingere de la ISU Bistrița-Năsăud și 2 cisterne cu apă aparținând primăriei municipiului Dej.”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

O hală se află în pericol de prăbușire

Potrivit autorităților, operațiunile de stingere desfășurate la fața locului sunt extrem de solicitante, iar o hală se află în pericol de prăbușire. Populația a fost informată de pericol printr-un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Din fericire, nu există persoane rănite.

„Operațiunile de stingere desfășurate la fața locului sunt solicitante pentru forțele de intervenție, întrucât incendiul se manifestă cu violență, o parte din structura halei s-a prăbușit și există pericol de prăbușire.

Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestate a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Până la acest moment, nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale.”, mai informează ISU Cluj

Urmăriți Impact.ro și pe