Incendiu puternic într-un club de noapte din Thailanda. Bilanțul victimelor: 13 morți și 35 de răniți

Beatrice Dumitru 05.08.2022, 09:56
Incendiu puternic într-un club de noapte din Thailanda. Bilanțul victimelor: 13 morți și 35 de răniți

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, dintre care patru femei și nouă bărbați, și 35 au fost rănite, dintre care 14 se află în stare gravă, după ce un incendiu a izbucnit noaptea trecută într-un club din Thailanda, Clubul fusese deschis în urmă cu două luni și devenise popular în rândul localnicilor pentru spectacolele cu muzică live.

Incendiul, stins după trei ore

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 la clubul de noapte Mountain B, o clădire cu un etaj din districtul Sattahip din provincia Chonburi, aflată la sud-est de Bangkok și la aproximativ 30 de kilometri sud de orașul Pattaya, o destinație turistică populară, a spus poliția.

Colonelul de poliție Wuttipong Somjai a declarat pentru CNN că incendiul a avut loc în timpul unui spectacol de muzică live și că rănile provocate de arsuri au fost de la „ușoare la grave”. Incendiul din club a fost stins după trei ore, dar prezența pe pereți a spumei acustice, folosită pentru a izola clădirea, a favorizat extinderea incendiului și a complicat sarcina pompierilor

Printre decedați, un adolescent de 17 ani

Toți cei care au murit erau cetățeni thailandezi, iar una dintre persoane era un tânăr în vârstă de 17 ani. Cei mai mulți dintre cei care și-ai pierdut viața au fost găsiți în apropierea ușii și în toalete. Investigațiile privind cauza incendiului sunt în desfășurare.

Una dintre persoanele care a petrecut în club a povestit că se afla în fața scenei când o femeie a intrat în fugă strigând că acoperișul a luat foc. Câteva secunde mai târziu, ea a văzut că difuzoarele de pe scenă erau în flăcări.

Un videoclip difuzat de echipele de salvare arată clădirea care arde și mai multe persoane încearcă să scape. Regulile elementare de siguranță sunt deseori ignorate în Thailanda, o destinație populară pentru turiștii occidentali și asiatici, iar recent a relaxat restricțiile anti-Covid pentru a reînvia turismul.

67 de decese în 2009

La 1 ianuarie 2009, un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Bangkok, Santika, a ucis 67 de persoane, inclusiv trei singaporezi și un japonez, iar mulți turiști occidentali au fost răniți. Incendiul s-a produs din cauza artificiilor aprinse în timpul unui concert. Proprietarul clubului a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru neglijență, precum și proprietarul firmei care instalase luminile.

În anul 2012, patru persoane au murit într-un alt incendiu izbucnit într-un club de noapte din orașul turistic Phukhet.

Urmăriți Impact.ro și pe