Cel puțin 19 morți după o dispută în club, urmată de incendiu. Tinerii s-au atacat cu macete, săgeți și cocktail-uri Molotov Foto

Cătălina Burghelea 25.01.2022, 09:46
Cel puțin 19 morți după o dispută în club, urmată de incendiu. Tinerii s-au atacat cu macete, săgeți și cocktail-uri Molotov Foto

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața în Indonezia, după ce un bar de karaoke din Papua de Vest a fost incendiat în urma unei dispute între bandele rivale din zonă, a anunțat, marți, poliția din capitala provinciei Sorong. Una dintre victime a fost înjunghiată mortal în luptă, înainte ca localul să fie incendiat, cu 18 persoane blocate înăuntru, a declarat un agent de poliție.

Bătaie urmată de incendiu în Indonezia. Clanurile s-au bătut cu macete, săgeți și cocktail-uri Molotov

Un club de noapte din provincia Papua de Vest (Indonezia) a ars după ce două găști rivale s-au bătut în interiorul clădirii. 19 persoane au fost ucise. Membrii celor două grupări s-au atacat reciproc cu macete, săgeți și cocktail-uri Molotov, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Ahmad Ramadhan, la o conferință de presă.

Bande rivale s-au războit într-un club de noapte

„Luptele între tineri sunt normale, dar acest conflict este o premieră deoarece a provocat atât de mulți morți”, a precizat Adam Erwini, purtătorul de cuvânt al poliției din Papua de Vest, notează CNN.

Pompierii au găsit cadavrele carbonizate

Omul legii a spus că incidentul mortal de la barul de karaoke din Sorong este încă în curs de investigare și nu este clar dacă numărul victimelor va crește. Separat, Dedi Prasetyo, reprezentant al poliției naționale a Indoneziei, a declarat că încăierarea a avut loc între două bande rivale din insula vecină Maluku. Pompierii au avut un șoc când au intrat în clădirea afectată de flăcări și au găsit victimele carbonizate.

„Clubul a ars de la primul etaj. Am încercat să evacuăm cât mai multe persoane, dar după ce pompierii au stins incendiul în această dimineaţă, am găsit acolo cadavrele. Confruntarea a izbucnit aseară la ora 23:00 (13:00 GMT). Este vorba despre un conflict care s-a prelungit după o confruntare sâmbătă”, a explicat şeful poliţiei din Sorong, Ary Nyoto Setiawan, într-un comunicat.

„I-am sunat și i-am mediat, dar au continuat cearta până noaptea târziu”, a mai dezvăluit Setiawan.

Bilanțul victimelor indică 19 morți

Acesta a spus că poliția a evacuat vizitatorii clubului de noapte în timpul conflictului, dar pompierii au găsit ulterior 19 cadavre într-una dintre camerele din interiorul clădirii.

Anchetatorii investighează cauza incendiului, care a distrus clădirea clubului și o mașină parcată lângă clădire.

Comunitatea este șocată deoarece zona este relativ liniștită

Sorong, poarta de acces către insulele bogate în corali Raja Ampat, este cel mai mare oraș din provincia Papua de Vest și găzduiește un port important. Este relativ liniștit în comparație cu alte regiuni din Papua de Vest, care s-au confruntat cu ciocniri din cauza insurgenței între separatiști și forțele de securitate indoneziene.

Rebelii și-au intensificat recent violențele de stradă, țintind școlile și clinicile despre care spun că au legături cu armata. Autoritățile au răspuns prin consolidarea forțelor de ordine.

Provincia a fost colonie olandeză

Provincia împarte granița cu Papua Noua Guinee independentă, la nord de Australia. O fostă colonie olandeză și bogată în minerale, Papua și-a declarat independența în 1961, dar vecina Indonezia a preluat controlul doi ani mai târziu, promițând un referendum pentru independență.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...