Incendiu puternic într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență

Ioana Bucur 06.11.2022, 08:22
Incendiu puternic într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență. De la ce au pornit flăcările care au devastat un apartament, casa scării și fațada clădirii. Primele informații de la pompieri.

Incendiu puternic într-un bloc din Constanța

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență.

Flăcările au izbucnit într-unul dintre apartamentele situate la parterul clădrii. Pompieri trimiși la fața locului pentru intervenție au transmis că membrii echipajelor au reușit să evacueaze 36 de persoane din bloc – zece copii și 26 de adulți -, în timp ce alți 17 locatari au reușit să iasă singuri din imobilul cuprins de flăcări.

„În urma incendiului au fost evacuate de către echipajele de intervenţie 36 de persoane (10 copii şi 26 adulţi), alte 17 persoane s-au autoevacuat”, au transmis pompierii.

Potrivit reprezentanților pompierilor, focul s-a manifestat într-un apartament cu o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Suprafața totală afectată de incendiul din noaptea de sâmbătă spre duminică fiind de în jur de 170 de metri pătrați – apartament, casa scării, fațada blocului.

Cel mai probabil, incendiul ar fi fost cauzat de efectul termic al unui aparat electric din apartamentul de la parter.

Incendiu puternic într-un bloc din Constanța. Zeci de persoane au fost evacuate de urgență
Imagine arhivă

Alarmă de incendiu în Timișoara

Sâmbătă seara, s-a dat alarma în Timișoara. În jur de o sută de persoane s-au autoevacuat dintr-un bloc turn din oraș după ce a fost activată alarma de incendiu în clădire. 40 de pompieri au fost trimiși de urgență la fața locului.

„Astăzi, la ora 20:45, am fost anunţaţi prin apel 112 despre pornirea alarmei de incendiu la un bloc de 20 etaje, situat pe strada Meletie Drăghici, în Timişoara.

Au fost alertate la faţa locului forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara şi se intervine cu: 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă; 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă; 2 autoscări mecanice de lucru şi salvare de la înălţimi; 4 echipaje SMURD; un efectiv de 41 pompieri”, a transmis ISU Timiş.

În urma cercetărilor, pompierii nu au confirmat un posibil incendiu.

„În urma efectuării recunoaşterii la faţa locului, s-au constatat următoarele: alarma de incendiu s-a declanşat la etajul 12 al blocului, din cauze neidentificate; nu a fost confirmat un posibil incendiu. Toţi locatarii din bloc, aproximativ 110 persoane autoevacuate şi evacuate, s-au întors în locuinţe”, transmite ISU Timis.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...