Tragedia Colectiv, repetată în Rusia. Scene greu de privit dintr-un club de noapte care a ars, 15 persoane au murit și un suspect a fost arestat. De la ce ar fi izbucnit incendiul

Ioana Bucur 05.11.2022, 16:05
Tragedia Colectiv, repetată în Rusia. Scene greu de privit dintr-un club de noapte care a ars, 15 persoane au murit și un suspect a fost arestat. De la ce ar fi izbucnit incendiul

Tragedie aproape trasă la indigo cu incendiul de la Colectiv. Un club de noapte din Rusia, plin cu oameni, a ars. Potrivit primului bilanț transmis de autorități, 15 persoane și-au pierdut viața. Poliția a arestat deja un suspect. Primele ipoteze.

Tragedia de la Colectiv s-a repetat în Rusia

Scene terifiante într-unul dintre cele mai vechi orașe din Rusia. Un club de noapte plin cu clienți a fost cuprins de un incendiu puternic. Tragedia, ce se aseamănă foarte mult cu cazul Colectiv de la noi din țară, s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Kostroma, situață la 300 de kilometri nord de Moscova.

Potrivit Nexta, în jur de 250 de persoane au fost evacuate din local. Incendiul a afectat o suprafață de de 3.500 de metri pătrați, iar acoperișul clubului s-a prăbușit din cauza flăcărilor.

Reacțiile oficiale nu au întârziat să apară. Ministerul de Interne al Rusiei a transmis, printr-un comunicat, că autoritățile au „identificat şi arestat un suspect pentru un act ilegal într-unul dintre barurile de noapte din oraşul Kostroma, care a provocat un incendiu şi moartea victimelor”. Ar fi vorba despre utilizarea unor elemente pirotehnice interzise în interior.

„A fost predat autorităţilor însărcinate cu ancheta”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Un club de noapte a ars. 15 persoane și-au pierdut viața

Serghei Sitnikov, guvernatorul regiunii, a anunțat, inițial, 13 morți și cinci răniți în urma incendiului, bilanțul deceselor crescând apoi la 15.

„Au fost descoperite două cadavre suplimentare. Aceasta înseamnă că numărul morţilor este acum de 15”, a precizat agenţia de presă Tass, citând surse ale serviciilor de urgenţă.

Reprezentanții Comisiei de Ivestigații, însărcinată cu principalele investigaţii din Rusia, au indicat că a fost „iniţiată urmărirea penală pentru o infracţiune” care „a provocat moartea din neglijenţă a două sau mai multe persoane”, precizând că „anchetatorii” şi „medici legişti” „ajunseseră la locul incendiului”.

Cu toate că nu există nicio declarație oficială din partea Poliției, agenția rusă TASS scrie, citând surse din cadrul serviciilor de urgență, că, cel mai probabil, incendiul ar fi fost provoca de un bărbat în stare de ebrietate care ar fi tras o rachetă de semnalizare spre ringul de dans.

„Era la bar cu o femeie căreia i-a dăruit flori cu o rachetă de semnalizare în mână. S-a dus pe ringul de dans şi a împuşcat”, potrivit acestor surse.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...