Incendiu puternic într-un bloc din București. Pompierii acționează pentru stingerea flăcărilor

Elena Avramescu 20.06.2022, 06:58

Incendiul se află localizat la un apartament de pe strada Brasov din Drumul Taberei din Capitală, zona Plaza Romania. Pompierii au ajuns rapid la fața locului și acționează pentru stingerea flăcărilor cu 3 autospeciale, o macara și o mașină de descarcerare.

Incendiu în cartierul Drumul Teberei din București

UPDATE În cele din urmă, incendiul. Nu au existat victime, însă un barbat a fost preluat de echipajul SMURD, fiind conștient, cu urme de fum și arsuri minore pe corp. Se pare că flăcările ar fi pornit de la o candelă lăsată nesupravegheată.

În doar câteva minute, fumul gros s-a extins și în intersecție, afectând traficul rutier.

Incendiu puternic intr-un bloc din Bucuresti
Incendiu puternic intr-un bloc din Bucuresti

Incendiu la Therme Bucureşti

Cu doar o zi în urmă, un alt incendiu s-a petrecut în București, de data aceasta la Therme. La fața locului au fost trimise 12 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o scara, descarcerare și un echipaj SMURD. Reprezentanții ISU au transmis că flăcările au apărut la un depozit de alimente al centrului din Balotești, Ilfov.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în aceasta după-amiază la un depozit de alimente de la Therme, Balotesti, județul Ilfov. Acționăm cu 12 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o scara, descarcerare și un echipaj SMURD. Revenim cu detalii”, au declarat reprezentanșii ISU la acel moment.

Conform ISU, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 600 metri pătrați.

„Incendiul se manifesta pe o suprafața de aproximativ 500-600 de metru. În hală sunt depozitate materiale de construcție și mase plastice. Există pericol de propagare la o altă hală, aflată la o distanță de aproximativ 6 m. Se lucrează pentru localizare. Pana la acest moment, nu sunt raportate victime”.

Un incident similar s-a petrecut și în urmă cu un an, când sute de persoane au fost evacuate, în doar câteva minute, după declanșarea alarmei de incendiu. Imediat după incident, pe pagina de Facebook a Therme a fost publicat un mesaj ce oferea informații cu privire la evenimentul din 2021.

„Astăzi, 13 iunie 2021, în jurul orei 17:20, un echipament auxiliar din spațiul tehnic al Therme București a semnalat o supraîncălzire, incidentul minor neafectând niciun client prezent în Therme la acel moment. Pentru siguranța și confortul clienților și angajaților Therme București, conform protocolului de siguranță, s-a decis, ca măsură preventivă, întreruperea activității pentru restul zilei. Vizitatorii prezenți în complex în acel moment au fost îndrumați în mod organizat către ieșirea din complex.

Pentru disconfortul creat, toți cei prezenți la momentul menționat în complexul de relaxare și wellness vor primi în compensare din partea Therme vouchere de acces pentru a reveni la o dată ulterioară. În acest moment, defecțiunea echipamentului a fost deja remediată, urmând ca întregul complex să își reia activitatea normală începând de mâine, 14 iunie, dimineața. Vizitatorii din complex care nu au intrat deja în posesia voucherelor menționate sau cărora nu li s-au returnat banii sunt invitați să trimită o copie a bonului fiscal de acces la adresa de mail [email protected], pentru a intra în posesia acestora”, au transmis reprezentanții Therme, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...