Incendiu la un spital de copii din Timișoara. Planul Roșu de intervenție, activat din cauza degajărilor de fum

Ana Anitoiu 03.12.2022, 09:20
Incendiu la un spital de copii din Timișoara. Planul Roșu de intervenție, activat din cauza degajărilor de fum

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineață, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. A fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Timiș, din cauza degajărilor de fum. Au fost evacuați și relocați 46 de copii și 42 de adulți care se aflau la primele două etaje.

Incendiu la un spital de copii, în Timișoara

Incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a izbucnit sâmbătă dimineață. ISU Banat a transmis că a fost solicitată intervenția pompierilor la ora 07:37.

„La locul evenimentului au fost trimise următoarele forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: O autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.”, a transmis ISU Banat, potrivit presei locale.

Incendiu la un spital de copii din Timisoara. Planul Rosu de interventie, activat din cauza degajarilor de fum
Incendiu la un spital de copii din Timisoara. Planul Rosu de interventie, activat

De unde a fost degajat fumul

Conform ISU Banat, degajările de fum proveneau de la aparatul de R.M.N. situat la parterul clădirii. Nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.

„Cu ora 7:45 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale”, a mai transmis ISU Banat.

Incendiu la un alt spital pentru copii

Un alt incendiu la un spital pentru copii a izbucnit în dimineața zilei de 24 noiembrie la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Pompierii au intervenit după ce au fost anunțați prin 112 că din baia Secției Pediatrie 2 a unității spitalicești iese foarte mult fum.

Atunci, zeci de pacienți au fost evacuați, în contextul în care au fost afectate trei etaje ale secției Pediatrie 2. Concret, din spital au fost evacuați toți copiii şi părinții lor de la etajele trei, patru și cinci.

„A fost anunțat un incendiu într-o baie a Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, situat pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca.

Trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au fost dislocate la fața locului”, a transmis atunci ISU Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...