Incendiu la o școală din Bacău. Cum arată acum, 200 de elevi și profesori au fost evacuați

Anca Manolica 06.12.2022, 14:40

Un incendiu a izbucnit în cursul dimineții de marți, 6 decembrie, într-o școală din județul Bacău. Peste 200 de elevi și dascăli au fost evacuați imediat din incinta unității de învățământ. Pompierii au intervenit de urgență la fața locului și, din fericire, nu au existat victime. Care a fost cauza incendiului.

Incendiu puternic la o școală din județul Bacău

Peste 180 de elevi și peste 20 de cadre didactice au fost evacuați, marți dimineață, dintr-o școală din județul Bacău, după ce clădirea în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări puternice. S-a întâmplat la Școala Gimnazială „Alexandru Piru” din satul Mărgineni, comuna Mărgineni  comuna Mărgineni, iar apelul la numărul unic de urgență a fost dat în jurul orei 11.

Șase autospeciale de pompieri s-au deplasat de urgență la fața locului, evacuând clădirea în care se aflau în acel moment peste 200 de persoane. În total, au intervenit 27 de salvatori și, din fericire, nu au existat victime.

Incendiu puternic la o școală din județul Bacău / foto: ISU Bacău
Incendiu puternic la o școală din județul Bacău / foto: ISU Bacău

Care a fost cauza izbucnicii focului

Focul ar fi pornit, potrivit primelor informații oferite de specialiștii din cadrul ISU Bacău, de la un panou electric, după care s-a extins la o încăpere folosită drept magazie. Incendiul a fost lichidat iar la ora actuală nu mai există niciun pericol.

„În cursul acestei zile, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Mărgineni, în urma unui apel primit pe 112, care anunța producerea unui incendiu la școala din localitate.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Bacău, respectiv 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, autoplatforma și un echipaj SMURD (..) În momentul de față incendiul este lichidat. Nu sunt înregistrate victime”, a transmis ISU Bacău.

Personalul instituției de învățământ a alertat Pompierii astăzi, 6 decembrie, în jurul orei 11, pentru că a observat fum într-o încăpere de la etajul I. La scurt timp, toți elevii au fost evacuați, cu ajutorul profesorilor. Microbuzele destinate transportului școlarilor au dus copiii acasă, iar Poliția Locală s-a ocupat de dirijarea traficului din zonă.

Incendiul s-a produs într-un birou administrativ, nu a afectat sălile de clasă și a fost localizat și stins rapid de pompieri. Până la sosirea specialiștilor, personalul școlii a intervenit cu stingătoarele de incendiu de pe holuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...