Incendiu la o policlinică privată din Arad. A fost lovită de un fulger

Beatrice Dumitru 01.09.2022, 15:34
Incendiu la o policlinică privată din Arad. A fost lovită de un fulger

Un incendiu a izbucnit la o policlinică privată din municipiul Arad, o clădire nouă care urma să se inaugureze în zilele următoare. Câțiva angajați care se aflau în clădire s-au autoevacuat și nu există răniţi.

Cauza incendiului

Alarma a fost dată în jurul orei 12.30 când acoperișul unei clinici noi a luat foc. Pompierii au intervenit după câteva minute de la apelul la 112, policlinica fiind situată pe aceeaşi stradă cu unitatea. Câțiva angajați care se aflau la momentul respectiv în clădire s-au autoevacuat și nu au fost raportate victime.

Reprezentanții ISU Arad au precizat că din primele date, cauza probabilă a incendiului a fost un fulger. Incendiul a fost localizat și lichidat în mai puțin de o oră, salvând astfel clădirea și bunurile aflate în interior.

Incendiu la o policlinică privată din Arad. A fost lovită de un fulger
Incediul a fost stins în mai puțin de o oră.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, cu posibilitate de propagare la imobilele învecinate cât și la restul clădirii. A ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 250 mp”, au transmis reprezentanții ISU Arad, citați de Libertatea.

O serie de incendii la spitale în ultimul an

În ultimul an, mai multe incendii au avut loc în spitalele din România care tratau pacienții cu COVID, iar cele mai mari tragedii au fost în secțiile ATI.

După tragedia de la Piatra Neamț, când zece persoane au murit într-un incendiu la Secția ATI, în noiembrie anul trecut, la începutul anului 2022, în ianuarie, patru pacienți au decedat într-un incendiu la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

În aprilie anul acesta, un alt spital din București a ars după ce un incendiu a izbucnit la acoperișul  Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar Arseni din București.

La 1 octombrie 2021 a izbucnit un alt ncendiu la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. A fost activat planul roşu de intervenţie. 113 pacienţi erau internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din care 10 în ATI, iar șapte persoane au murit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...