Incendiu în Parcul Romanescu din Craiova. Arde lângă Hipodrom, cum au intervenit pompierii

Iancu Andreea, Alexandrina Toader 19.09.2021, 18:24

Autoritățile din Craiova au fost alertate după ce un incendiu destul de puternic a izbucnit în Parcul Romanescu. Flăcările au cuprins Hipodromul, aflat în zonă. Totul a pornit de la vegetația uscată, care a luat foc astăzi, 19 septembrie. Pompierii au utilizat mai multe autospeciale pentru a elimina flăcările, care au dus inclusiv la producerea unui fum destul de gros pe străzile orașului.

Incendiu lângă Hipodromul Craiova din Parcul „Nicolae Romanescu”

Un incendiu de vegetație a izbucnit duminică, 19 septembrie, la Hipodromul Craiova din Parcul „Nicolae Romanescu”. Flăcările au izbucnit în mai multe zone și au dus la formarea unui fum dens, care a cuprins străzile din regiune. Totodată, Hipodromul, care face parte din Parcul „Nicolae Romanescu”, a fost cuprins de flăcări intense, pe o suprafață destul de întinsă. Autoritățile au fost alertate pentru a elimina focul, astfel că la fața locului au ajuns după anunțul către ISU Dolj, mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Două autospeciale și cinci subofițeri au fost solicitate, potrivit comunicatului emis de către autoritățile doljene, pentru a oferi susținere la stingerea flăcărilor. În total, pentru lichidarea incendiului au fost folosite trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și 20 de subofițeri.

S-au suplimentat forțele cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un Duster cu cinci subofițeri. În total, se intervine cu trei autospeciale de lucru cu apa și spuma și 20 de subofițeri, informează ISU Dolj.

Locuitorii din Craiova, afectați de fumul dens

Incendiul din Parcul Romanescu din Craiova a afectat inclusiv câteva străzi din proximitatea Hipodrumului, care au fost cuprinse de un fum dens. Vizibilitatea șoferilor a fost împiedicată pentru mai multe momente, din cauza vântului care aduce fumul din zona incendiului către arterele din oraș. Cu toate acestea, echipele de intervenție au localizat focul și au acționat pentru stingerea sa. De asemenea, reprezentanții ISU Dolj au menționat faptul că acțiunea a fost îngreunată de faptul că maşinile de intervenție nu au putut intra în parc.

Pe de altă parte, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la Antena 3 că flăcările nu au ajuns nici la hipodrom și nici la Grădina zoologică, astfel că nu au existat victime în urma acestui incident. Hipodromul din Craiova este parte integrantă a Parcului „Nicolae Romanescu”, care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România.

Intervenția a fost majoră, atât a unităților de pompieri cât și a cisternelor RAADPFL. Este vorba despre un incendiu izbucnit într-o zonă a parcului, unde sunt mai puțini arbori. Este vorba de insula de lângă hipodrom unde era vegetație uscată foarte multă. Cred că de țigări a apărut și datorită vântului foarte puternic s-a extins. La prima vedere, că nu ne putem da seama acum, sunt destul de puțini arbori afectați, în special cei foarte vechi de la rădăcina cărora a intrat incendiul pe scorbura lor interioară și trebuie ulterior dați jos. Nu vorbim despre arbori de colecție afectați, a declarat Rela Filip, viceprimarul Craiovei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...